Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dijous, 14 de maig del 2015

El PSPV-PSOE assumeix la necessitat d’augmentar les places subvencionades de la residència

L’alcalde i candidat a la reelecció, Josep-Vicent Ferre, analitza la situació del centre de majors amb la cap de llista a les Corts per València, M. José Mira
El PSPV-PSOE continua assumint compromisos amb Bocairent de cara a la nova legislatura que arrancarà després de les pròximes eleccions locals i autonòmiques. Així, M. José Mira, exdirectora general de l’Associació de residències i de serveis a persones dependents de la Comunitat Valenciana (AERTE) i cap de la candidatura socialista a les Corts per València, va assegurar aquest dijous, 14 de maig, a l’alcalde i candidat a la reelecció, Josep-Vicent Ferre, que “des de la Conselleria de Benestar social de la futura Generalitat Valenciana es prestarà una major ajuda a la residència de la 3a edat Sagrat Cor de Jesús”, gestionada per l’Ajuntament, “per tal d’assegurar el seu futur”. Per això, Mira va adquirir la responsabilitat “d’atendre les peticions i de facilitar així la gestió pública del centre i les reivindicacions dels majors de Bocairent”.

La candidata socialista a les Corts va expressar que “el PSPV-PSOE té un deure ferm en el seu programa de govern amb l’estat de benestar i amb l’atenció a les persones majors”; per tant, “posarem en marxa i reforçarem tot el sistema públic actualment existent, de manera que s’acabe ja amb la política de clientelisme del PP”. De fet, una de les reivindicacions plantejades per Ferre és la necessitat de què “les residències municipals, que suposen un esforç considerable per als consistoris, reben almenys un tracte i una subvenció similar a les de gestió privada i es corregisca el fet que la Generalitat pague a les públiques quatre euros menys per plaça i dia aproximadament”.

Però no sols això, l’alcalde socialista de Bocairent també va sol·licitar a la cap de llista del PSPV-PSOE augmentar el nombre de places concertades amb la Conselleria de Benestar social de 22 a 35, “per tal de possibilitar l’accés de les veïnes i dels veïns més necessitats”. A hores d’ara, la residència de la 3a edat, rehabilitada el 2011, compta amb un total de 40 places i té un alt nivell d’ocupació gràcies a ser-hi “prou més econòmica que altres centres”; però malgrat això, Josep-Vicent Ferre constata que “moltes persones majors del nostre poble que desitgen ingressar en la residència no ho poden fer, ja que les pensions escasses que cobren no els permeten accedir a les places lliures”; d’ací “la nostra petició d’augmentar-ne el nombre de subvencionades per la Generalitat”.