Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

divendres, 13 de gener del 2012

Comunicat de l'Alcalde sobre la Residència Sagrat Cor de Jesús

Estimats veïns i veïnes:
Davant dels rumors que estan produïnt-se sobre un possible tancament de la Residència de la 3ª Edat a causa de les dificultats econòmiques per les quals atravessa aquesta entitat, és el meu deure, com a alcalde i com a President del Patronat que la gestiona, donar les oportunes explicacions per tal de tranquilitzar els usuaris i familiars, els treballadors i totes les persones que senten com a pròpia la nostra Residència.
El 7 de març de 2011, i després d’unes obres de rehabilitació importants, es va tornar a obrir la Residència, amb una capacitat total de 40 usuaris, dels quals 20 ocupen places lliures i 20 concertades amb la Generalitat Valenciana, que és la que determina quines persones ocupen eixes places de conveni. En l’actualitat la Residència està plena al 100% i compta amb peticions en llista d’espera. Podem afirmar, per tant, que el futur està garantit quant a sol•licituds i satisfacció de l’usuari amb el servei.
Tancat l’exercici 2011, la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana encara no ha realitzat cap ingrés corresponent a eixa anualitat i déu a la Residència la quantitat real de 174.633 euros, corresponents a equipament (6.000) i abonament de la part corresponent de les places concertades (168.633). A més, encara està pendent de pagar-nos una quantitat llaugerament superior a 120.000 euros de l’obra realitzada.
A pesar d’aquest important deute, l’Ajuntament pot garantir la continuitat de la Residència. A hores d’ara, s’han abonat completament els sous dels treballadors de l’any 2011, així com els pagaments a Hisenda i Seguretat Social. Això no obstant, la Residència té deutes amb els proveïdors, que van pagant-se de forma paulatina. També, des de l’Ajuntament està gestionant-se amb els bancs la subscripció d’una pòlissa de crèdit que permeta estar al dia i superar la difícil situació econòmica a què ens ha abocat el retard en els pagaments de la Generalitat Valenciana.
Estem fent i farem tot el que estiga en les nostres mans per solucionar la situació. Els usuaris, familiars i treballadors poden estar tranquils. També els proveïdors poden estar segurs que complirem els nostres compromisos. Gràcies a tots per la comprensió mostrada en tot moment. El futur i millora de la Residència és i serà una prioritat de la nostra acció de govern.


Josep-Vicent Ferre Domínguez. Batle.