Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dilluns, 2 de gener del 2012

Bocairent canviarà el nom del Carrer de Vicente Blasco Ibáñez i tornarà a la denominació que va tenir fins l’acabament de la Guerra Civil: Carrer del Diputat Josep Joaquim Castelló

Bocairent commemorarà el segon centenari de la Constitució de 1812 recuperant el nom del carrer dedicat al polític Josep Joaquim Castelló, bocairentí nascut a la localitat en 1747 i que va ser diputat de les Corts de Cadis, parlament liberal que durant la Guerra del Francés va promulgar la primera constitució espanyola.

Amb esta recuperació del nom que va proposar el propi alcalde Josep-Vicent Ferre, per la qual cosa el vial que fins ara estava dedicat a Vicente Blasco Ibáñez, tornarà a la denominació que va tenir fins l'acabament de la Guerra Civil.

Josep Joaquim Castelló està considerat com un liberal moderat i un defensor del principi modern de la separació de poders. A més, va exercir com a professor de filosofia de la Universitat de València i com a geògraf, destacant entre les seues obres 'Descripción geográfica del reyno de Valencia formada por corregimientos' considerada un precedent de l'obra del botànicJosep Cavanilles de qui era amic.

Cal recordar que en el seu segon discurs d'investidura, l'alcalde, va fer referència a la intervenció del diputat a les Corts de Cadis i va afirmar que "200 anys després, reivindiquem per a la política el que Castelló defensava per a l'administració, és a dir, la separació dels corruptes i la defensa de tots aquells que ens esforcem a fer de la política un art noble, digne i responsable, que es plantege com a finalitat primordial la de procurar el bé comú de tots els ciutadans i ciutadanes".

L'Ajuntament de Bocairent té previst organitzar al llarg de l'any tota una sèrie d'activitats que servisquen per commemorar la Constitució del 1812 i per celebrar la participació d'un dels seus veïns en l'esdeveniment.