Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

diumenge, 31 de juliol del 2011

Moció contra el retall del servei de brigades forestals

A instàncies del grup municipal socialista, el Ple de l'Ajuntament de Bocairent va acordar per unanimitat el passat dijous, 28 de juliol, la següent moció contra el retall pressupostari per a cobrir el servei de brigades forestals:

La COMISSIO INFORMATIVA de l’Ajuntament de Bocairent, fent ús de la legalitat vigent, presenta al Plenari de la Corporació, per a la seua aprovació, la següent MOCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Els Servicis d'Emergències de la Generalitat Valenciana no són una excepció en el conjunt dels Servicis Públics valencians, i també a ells els ha arribat l'hora dels retalls pressupostaris. Durant l'any 2010 els equips contra incendis forestals en la campanya d'estiu van estar integrats per 445 treballadores i treballadors entre fixos i eventuals, enguany, la Conselleria redueix la plantilla a 100 llocs de treball de caràcter discontinu. És a dir, 345 menys per a protegir el nostre patrimoni forestal que, a més, estaran en contracte només durant 3 mesos quan en temporades anteriors la duració era d'entre 5 i 7 mesos. S'agreuja més la situació quan gran part d'eixes treballadores i treballadors hagen de multiplicar esforços per a desplaçar-se de província en província i cobrir tot el territori.

L'any passat ja patírem un incendi forestal que va afectar més de 4500 hectàrees de la serra dels municipis d'Ontinyent, Agullent, Bocairent, Barxeta, Simat i Rafelguaraf. Estos incendis van destrossar part del nostre patrimoni natural així com grans pèrdues econòmiques en l'economia dels municipis com el cas de Bocairent, atés que la principal font econòmica és el turisme.

Este incendi va posar en evidència la necessitat d’incrementar els mitjans dels servicis d'extinció de la Generalitat Valenciana. I ara, es redueixen més els Plans d'Emergència de la Generalitat.

Desconeixem quins criteris d'austeritat, quins tècnics i quines previsions de riscos estudia el govern de la Generalitat per a semblant retall. És impossible garantir la protecció del patrimoni forestal del País València i en concret el de Bocairent aplicant estos retalls pressupostaris que passen per reduir el personal de les Unitats Brigades d'Emergència en un 70% i només durant els mesos d'estiu.

Per totes aquestes raons proposem al Plenari de l’Ajuntament de Bocairent l’adopció dels següents

ACORDS

1. Increment de la partida econòmica destinada als plans d'emergència.

2. Dotació de recursos econòmics per als ajuntaments per a què puguen posar en marxa els seus plans d'emergència amb personal propi ben format.

3. Dotar al Parc Natural de la Serra Mariola d’una Brigada d’Emergència.

4. Instar a la Conselleria de Medi Ambient que redacte un projecte de manteniment per a evitar futurs incendis que vaja acompanyat del pla de reforestació. Un projecte ben planificat amb les plantes i arbres forestals autòctons.

5. Traslladar: Al President de la Generalitat, a la Conselleria de Governació, a la Conselleria de Medi Ambient i als Grups Parlamentaris de les Corts.