Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dilluns, 6 de maig del 2013

Avanç del Pla general d'ordenació urbana



Moltes gràcies als prop de 200 veïns que han acudit aquesta vesprada a la presentació de l’avanç del Pla general d’ordenació urbana. Per als qui no heu pogut assitir, us expliquem els punts més importants:


-Com el nom mateix indica, es tracta d’un avanç i per això està subjecte a tantes modificacions com es consideren oportunes. Per això, hui s’ha informat a la població i el veïnat també té la possibilitat de concertar reunions els dijous amb l’equip tècnic per fer les aportacions (al·legacions i suggeriments) que crega pertinents fins el 5 de juny.


-Les zones que canvien de catalogació (els PRI, plans de reforma interior) tal sols suposen una ampliació de la consideració del sòl per incloure també l’ús residencial. Això no obstant, no suposa llevar la qualificació de sòl industrial ni implica cap obligació per als propietaris. De fet, aquests es veuen afavorits perquè els seues terrenys amplien la seua qualificació.


 -El PRI-4, el que afectava al Monestir, està anul·lat a petició de l’Església mateixa (per ser-hi la propietària única). Així, la documentació parla d’edificabilitat 0, per eixa mateixa raó; per tant, el full informatiu distribuït aquest cap de setmana obvia aquesta anul·lació.


-El PGOU preveu un nou accés al nucli urbà des de la zona de la Canaleta que connecte la CV-81 amb una ronda perifèrica de la urbanització dels Vilars fins arribar-hi a l’àrea del PRI-1 (l’antiga fàbrica de Rasilán). El traçat marcat, d'acord amb la Conselleria d'Infraestructures, persegueix el recorregut més òptim i econòmic.


-Per evitar especulacions amb el sòl municipal, els 45.721 metres quadrats propietat de l’Ajuntament per les rodalies del barri medieval continuen com a zones verdes (la majoria són els horts cedits al veïnat per al seu aprofitament).


En definitiva, aquest avanç està subjecte a tants canvis com es consideren oportuns. A més, s’ha pensat sempre en el Bocairent dels 10-20 anys pròxims des d’un punt de vista tècnic, sense cap interés urbanístic, i amb la finalitat de no imposar res als propietaris.


Per tant, l’esperit del document és l’aposta per un model de poble compacte i sostenible que aprofite les zones interiors actuals per a desenvolupar-se des del respecte sempre a la voluntat dels propietaris i als usos vigents actualment.


De totes formes, com què tot és millorable: esperem les teues aportacions!


+informació: http://www.bocairent.es/va/content/exposicio-publica-pgou