Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dilluns, 13 de juny del 2011

DISCURS INVESTIDURA DEL PORTAVEU PSPV-PSOE JOSEP MOLINA


     Senyor alcalde,

Regidores i regidors,
Veïnes i veïns de Bocairent,

Amb la constitució de l’Ajuntament i l’elecció de l’alcalde, culminem el procés electoral del passat 22 de maig i iniciem una nova legislatura; comencem, per tant, una pàgina més de la història democràtica del nostre poble. Afortunadament, el de hui és un acte de normalitat però no podem ―ni devem― oblidar que la consecució de les llibertats ha estat un recorregut lent i esforçat. Per això, ara que el pas del temps va apagant la veu dels testimonis directes d’aquell camí, manifestem ―tal com vam fer fa quatre anys― el nostre reconeixement a totes les persones que han treballat per la llibertat i per la democràcia al llarg del temps.
Seguidament, voldríem atorgar a aquesta intervenció un sentit d’agraïment profund.
  • En primer lloc, cap a les bocairentines i els bocairentins, pel seu amplíssim suport en els comicis municipals. Som conscients del cabal de confiança que han dipositat en nosaltres, una confiança que acceptem amb enorme responsabilitat.
  • En segon terme, volem mostrar la nostra gratitud als membres de l’agrupació local del PSPV-PSOE, als integrants de la candidatura encapçalada per Josep Vicent Ferre Domínguez i, en general, a totes aquelles persones que han estat prop del socialisme bocairentí tant en els bons moments com en els períodes difícils que ha viscut el nostre partit.
  • Per últim, he d’agrair a les companyes i companys del Grup Municipal Socialista el seu treball incansable en la passada legislatura, així com l’actitud decidida respecte de la nova etapa, reforçada amb dues incorporacions.
D’altra banda, ens agradaria explicitar ara i ací l’actitud que el nostre grup mantindrà en els pròxims anys, una actitud que es basarà en els eixos següents: la transparència, la pluralitat i la participació.
  • En relació a la primera, hem de dir que serem honestos amb el veïnat i que li traslladarem de forma clara tant els èxits com els fracassos i les dificultats. Només un Ajuntament que mira la ciutadania als ulls és un Ajuntament capaç de generar la credibilitat necessària per a l’exercici de les funcions que li corresponen.
  • Quant a la pluralitat, hem d’expressar nítidament que, per a nosaltres, la majoria absoluta no es sinònim de raó absoluta; és a dir, seguim tenint ben present que aquesta corporació és plural. Per tant, estarem oberts al diàleg amb les altres forces polítiques i serem sensibles a totes aquelles propostes que contribuïsquen a la millora de Bocairent, vinguen del partit que vinguen. En aquest sentit, volem posar en valor el grau de consens de la passada legislatura, que va ser possible gràcies a l’actitud constructiva tant de l’equip govern com de l’oposició. Esforcem-nos, doncs, per continuar trobant espais d’acord en temes substancials.
  • Respecte de la participació, hem d’indicar que fer poble és una tasca col·lectiva, encara més en moments difícils com els actuals. És obvi que l’acció de l’Ajuntament (i de l’administració en general) és decisiva a l’hora de construir Bocairent però no és menys cert que el present i el futur passa per la suma dels esforços de tots aquells que s’estimem aquest racó de la Mariola: empresariat, treballadors, autònoms, joves, majors, persones del món associatiu, etc. En conseqüència, caldrà continuar aprofundint en les fórmules de participació que permeten aprofitar al màxim les opinions i les experiències de cadascun d’aquests sectors.
Així doncs, des de la transparència, la pluralitat i la participació volem reivindicar la política municipal. Conscients del descrèdit actual de l’activitat pública, ens agradaria posar en valor la tasca de tots aquells que, des d’opcions i trajectòries diverses, exercim responsabilitats en l’àmbit local. Perquè aquesta no és ―no pot ser― la política de l’espectacle, de la sobreactuació i de l’eslògan fàcil, sinó la política a peu de carrer, la de solucionar els problemes diaris i millorar la qualitat de vida del veïnat. En definitiva, la política municipal ―la que farem des d’ací― només pot tenir sentit si som capaços de posar per davant les persones a les estratègies partidistes.
Igualment, ens comprometem a impulsar l’ensenyament en valencià, plurilingüe i de
qualitat com aposta de futur per a la nostra societat”
Acabem ja, i permeteu-nos que ho fem reprenent les paraules finals de la intervenció de 2007, unes paraules que continuen expressant el que sentim en aquests moments. Déiem aleshores i repetim hui: «de les decisions que prenguem a partir d’ara, no només depén el nostre Bocairent sinó també el que deixem a les generacions futures. Conscients de la responsabilitat que això comporta, els regidors i regidores del Grup Municipal Socialista assumim el càrrec des de tres principis: el compromís amb les dones i els hòmens del nostre poble, el treball diari i constant, i la il·lusió de fer realitat el millor Bocairent possible».

Moltes gràcies.