Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dilluns, 10 de març del 2008

El PSPV-PSOE a Bocairent millora en un 3.74% els seus resultats del 2004

L’increment respecte les autonòmiques de l’any passat aplega als 10 punts




En certa forma podem dir que des de Bocairent hem contribuït a la victòria de José Luis Rodríguez Zapatero i Ma Teresa Fernández de la Vega en les Eleccions Generals celebrades ahir. Des de l’any 2000 quan la distància amb el PP era de 27.4 punts, el PSPV-PSOE ve incrementant el seu recolzament entre els bocairentins tal com va quedar corroborat aquest diumenge. Si el 2004, la nostra candidatura aconseguia 1.245 vots (un 39.1%), ahir van aplegar als 1.342 (97 sufragis més) i un 42.32% del total (és a dir, s’incrementa un 3.74%), el segon percentatge més elevat en l’elecció d’un govern central després del 42.6% de l’any 1982. Pel que fa a la participació, aquesta va ser com és habitual ben alta, fins a 3.210 bocairentins es van acostar a les urnes (un 86.36% d’un cens total de 3.717); és a dir, sis punts superior a la mitjana provincial.

Aquestos resultats tenen major valor si els comparem amb els aconseguits a la província de València: el nostre suport a Ma Teresa Fernández de la Vega és un 2.25% superior a la resta del territori. No hi ha dubte que la seua estància entre nosaltres i l’haver-la conegut de prop han contribuït a augmentar el seu suport a Bocairent. També és significatiu que respecte els valors obtinguts pel PSPV-PSOE en les darreres eleccions autonòmiques, la preferència per l’opció socialista va créixer ni més ni menys que 10 punts i es va quedar a sols 1.2% del suport històric obtingut pel nostre alcalde, Josep Vicent Ferre, i el seu equip en els comicis locals.

A més, si el PP ens superava en la tria del govern de la Generalitat en un 20%, ara aquesta diferència s’ha reduït a menys d’una quarta part: inferior als 5 punts. Finalment ressaltar la victòria del PSPV-PSOE en les dues meses amb major nombre de votants, la 3A i la 3B, que sumen 1.363 electors (un 36.67% del cens total). Per tant, queda clar que Bocairent cada vegada més confia en el PSPV-PSOE i aquestos resultats suposen un recolzament a la gestió dels nostres regidors i de tota l’agrupació local que ha sigut la més dinàmica en tota la campanya.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.