Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dilluns, 16 de maig del 2011

El PSPV-PSOE presenta el seu programa electoral per “dinamitzar Bocairent”



Les prop de cent propostes contemplades responen a “un projecte de poble concret”
El PSPV-PSOE va presentar el passat divendres, 13 de maig, el programa amb el qual concorren a les pròximes eleccions locals que conjuga un repàs a l’acció de govern desenvolupada durant la darrera legislatura amb prop d’un centenar de propostes que segueixen “un projecte de poble concret per dinamitzar-lo i crear un nou Bocairent”, tal i com va resumir l’alcalde i candidat a la reelecció, Josep-Vicent Ferre. L’acte va tenir lloc a una abarrotada Cafeteria l’Esglai que va comptar amb la presència d’un nombrós públic representatiu de tots els sectors socials, culturals i econòmics de la localitat.


Ferre va començar el seu parlament agraint el tracte “educat i amb estima” rebut que el va convertir en “un dels motius fonamentals per continuar endavant” per a després remarcar com alguns dels grans projectes que contempla el programa electoral “ja són una realitat que sols queda materialitzar com la reforma de la Casa dels Pintors, la creació del Centre d’interpretació turística de les Covetes dels Moros o l’adequació dels vestidors del camp de futbol”. Tot seguit, va emfatitzar “la forma de fer política basada en la participació, l’apropament de l’administració al ciutadà, l’aposta pel turisme, el tracte i l’atenció al veïnat i el consens”; de fet, Ferre va oferir a la resta de “forces progressistes” integrar-se en l’equip de govern la pròxima legislatura en cas d’obtenir el suport majoritari.


El candidat socialista va sintetitzar tot el programa electoral en quatre eixos. El primer, basat “en les persones”, permet educar ja a Bocairent des del primer any o desenvolupa el benestar social i, sobretot, va apostar per convertir l’Ajuntament en un “dinamitzador econòmic” tot i les retallades d’un 50% (de 160.000 a 67.000 euros de 2007 a 2010) de la Generalitat Valenciana en les ajudes a la contractació. El segon àmbit detallat per Josep-Vicent Ferre abastava els serveis públics i les polítiques socials on va convidar els presents a comparar l’activitat cultural i esportiva de Bocairent amb la d’altres poblacions properes així com va puntualitzar que van ser del primers consistoris a signar el conveni per a assegurar la Renda garantida de ciutadania.


“Responsabilitat i austeritat” formen la tercera guia de l’acció de govern socialista; per això, Ferre va anticipar la congelació de les assignacions als regidors i l’absència d’alliberats a càrrec de l’Ajuntament perquè “ningú dels que estem ací hem vingut a aprofitar-se’n”. A més, va afirmar que el context actual “ens obliga a confiar amb equips coherents i amb experiència que estiguen capacitats per a prendre decisions”. Per últim, els valors de llibertat, solidaritat i justícia social “seguiran sent un referent en la nostra forma d’actuar com també defensar Bocairent on siga perquè és un poble excel·lent”; d’ací la interpel·lació al vot per a la candidatura del PSPV-PSOE per “consolidar quatre anys de treball de gent de paraula”.


Altres propostes

La intervenció de Josep-Vicent Ferre va estar precedida per la d’altres quatre integrants de la llista socialista. Així, el número 2, Josep Ma Molina, va desgranar la forma de treball seguida fins ara “colze a colze amb el ciutadà i de col·laboració amb totes les administracions” i va destacar la millora del servei de neteja viària; igualment, va apostar per culminar la redacció del Pla general d’ordenació urbana “com ens agrada, amb pluralitat i participació” dins d’un projecte que compta “amb idees i equip”. A continuació, Carmen López va repassar els àmbits on detenta actualment delegacions: benestar social, sanitat i mercat; així, va enumerar alguns reptes afrontats com “la convivència actual al Centre sociocultural de la 3a edat quan abans no hi anava ningú i tot el món ens deia que era una qüestió perduda” o el “dur procés” que va suposar desplaçar els usuaris de la Residència per a reformar-la totalment; a més, va afirma que en el programa “falten coses que estan en els sentiments com la proximitat a la gent o la gratificació rebuda”.


Per la seua banda, el membre més jove de la candidatura socialista, Jaume Martínez, va analitzar aquest sector de la població i el desig de convertir el recentment creat Centre d’informació juvenil en un òrgan vertebrador i dinamitzador d’activitats; així mateix, Martínez va recordar la millora de les infraestructures esportives realitzada aquests quatre anys i va anticipar la materialització d’un nou projecte: el condicionament dels vestidors del camp de futbol gràcies a un acord amb la Federació espanyola. Finalment, Noèlia Vañó va detallar les propostes en educació –amb l’impuls a serveis com les escoles matineres o la posada en marxa de la Escola infantil municipal–, cultura –on va afirmar que és clau per forma una “societat més justa i tolerant” i, per això, “hem convertit Bocairent en un referent autonòmic”– i turisme –amb una clara aposta pel turisme d’interior “com a generador d’ocupació” mitjançant la unió d’esforços amb altres ajuntaments per integrar-se baix la marca “Serra de Mariola”.