Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimecres, 3 d’octubre del 2012

El canvi de gestió de residus pot incrementar la taxa del fem fins un 90% a Bocairent.


L'alcalde de Bocairent i President del PSPV de la Vall d'Albaida, Josep-Vicent Ferre i Domínguez, ha alertat que amb el canvi en la gestió dels residus impulsat per la Conselleria de Medi Ambient incrementarà fins el 90% en el rebut del fem a Bocairent
Aquest canvi serà responsabilitat del President de la MancomunitatFiliberto Tortosa (del PP), per donar suport amb el seu silenci l’augment de la pressió fiscal als ciutadans.
Fins ara, amb la gestió dels ajuntaments i la Mancomunitat, es venia a pagar al voltant de 80 euros anuals pel rebut unificat del fem. Ara, amb el pas al Consorci de Residus impulsat pel PP a la Generalitat, haurem de pagar els mateixos 80 euros a l’ajuntament (que es el cost del Pla de Minimització de la Vall d’Albaida), i afegir altres 73 per al tractament, eliminació i transport que cobrarà el consorci directament amb una nova taxa.
Des del PSPV recordem que la Consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, es va reunir amb representants de l’ens comarcal al mes de juny, a la qual es va parlar d’una moratòria de l’entrada en vigor de la nova taxa, que no s’ha produït, per la qual cosa es manté el període transitori, i que pot suposar que en qualsevol moment els habitants de Bocairent es troben amb que han d’assumir un augment al pagament del rebut del fem. 
És per això, que anem a insistir i demanar al President de la Mancomunitat que signe l’autorització a Recisa per construir la planta de reciclatge prevista en el Pla de Minimització, que inicie els tràmits per posar en marxa l’ordenança per cobrar directament als veïns el servei abans que ho faça el Consorci. D’una altra banda també demanem que presente una renúncia formal de la Mancomunitat a pertànyer al Consorci.