Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimecres, 24 d’octubre del 2012

El PSPV de la Vall repartirà díptics informatius denunciant que el Consorci duplicarà la taxa del fem


El PSPV de la Vall d’Albaida impulsarà una campanya per informar als veïns de les conseqüències de la nova taxa del fem que s’originarà per la posada en marxa el nou Consorci de Residus. El portaveu socialista a la Mancomunitat, Josep-Vicent Ferre, i la representant del partit a la Junta de Govern, Eva Tormo, asseguren que la taxa està imposada pel PP i doblarà a les famílies la quantitat a pagar per la gestió de residus.
Expliquen que amb el Consorci, impulsat pel PP, provocarà que haurem de pagar el doble per un servei que ara ens costa la meitat, i el PP, que presideix el nou Consorci responsable del tractament de la brossa i la Mancomunitat de Municipis encara no ens ha explicat per què, destacava Ferre.
El també alcalde de Bocairent recordava que la Mancomunitat, va aprovar en l’any 1999, amb un president socialista, un Pla de Residus que contemplava l’autogestió del fem a la comarca, i des d’aleshores és la pròpia Mancomunitat qui s’encarrega de la recollida i el tractament del fem a la comarca. Cobrant els Ajuntaments una taxa única als veïns per a pagar a la Mancomunitat el servei oferit, taxa que fixa cada municipi i que costa a les famílies entre 50 i 90 euros explica Ferre.
Ara, el Consorci, creat per la Llei de Residus aprovada pel PP, s’encarregarà del tractament del fem imposant obligatòriament una nova taxa anual de 85 euros, aproximadament, per usuari, però sols pel tractament del fem. Josep-Vicent Ferre explicava que esta taxa començarà a cobrar-se a partir del segon semestre del 2012, i a més, els Ajuntaments hauran de pagar, com fins ara, la recollida del fem, de manera que els veïns i veïnes hauran de pagar 2 taxes: una al Consorci per un servei que no ha prestat fins ara, i una altra a la Mancomunitat, per la recollida i tractament del fem, amb la qual cosa el preu del fem en tots els pobles serà més del doble, el que considerem que és un abús, i més en els temps que estem vivint, exposava.
Eva Tormo recordava per la seua part que la gent ha de saber que l’únic responsable d’aquesta pujada és el PP, que governa la Generalitat, la Diputació i la Mancomunitat, que presideix elConsorci, i que s’ha negat a respectar el model actual de gestió de residus de la Vall d’Albaida, un model eficient, ecològic i més barat per als veïns i veïnes, destacava.
D’esta manera, els socialistes han preparat uns díptics als quals s’informarà a la ciutadania que la gestió del PP pot dur a què els veïns i veïnes paguen, a partir d’enguany, dos rebuts del fem i que es multiplique el preu, perquè la gent ha de saber què és el que va a passar i per què, afegia Eva Tormo. La representant dels socialistes insistia en reclamar que en el PP no posen per davant els interessos partidistes i deixen a la Vall d’Albaida dur endavant el Pla de Minimització, perquè si no passarem a pagar el doble pel mateix servei.
Josep-Vicent Ferre concloïa puntualitzant que el Consorci ha començat una campanya a alguns pobles on diuen que no s’està fent res de nou, que simplement el que hi havia en un rebut ara estarà en dos. El que no diuen és que el preu que suposarà això als ciutadans serà el doble, quan a la Vall d’Albaida ja es prestava el servei amb el Pla de Minimització des de fa anys, i per això els socialistes anem a oposar-se i seguirem reivindicant un tractament especial per a la comarca.

INFORMA: http://comarcalia.info/