Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimecres, 23 de maig del 2007

“BOCAIRENT 750”, ALTRA OPORTUNIDAT PERDUDA

L’11 de març de 2006 es va complir el 750 aniversari de l'atorgament de la Carta de poblament de Bocairent, document real que dóna fe de la seua incorporació a la cultura i civilització cristiana. Durant un any l'Ajuntament, amb la col•laboració d'una Comissió constituïda a l’efecte, ha realitzat una sèrie d'actes per a celebrar l'esdeveniment, però els nostres presagis, anunciats en altre article fa més d'un any, lamentablement s’han complit.
Dèiem llavors que la commemoració els havia agafat despistats i sense idees; una succinta anàlisi de tot el realitzat no fa més que confirmar-ho. Indubtablement, s'han realitzat activitats, però la majoria han estat les mateixes que en qualsevol altra anualitat, amb la novetat d'afegir en el fullet publicitari el logotip creat per a la celebració. Per altra banda, l'activitat “estrella”, un cicle de conferències de caràcter històric -en la qual se’n va incloure també una sobre la SIDA-, no va tenir un fil conductor, i va combinar algunes bones lliçons, amb altres bastant lamentables, la selecció de les quals només es justifica per les opcions ideològiques dels conferenciants.
D'altra banda, l'esdeveniment ha passat quasi desapercebut. Així, per exemple, no s'han realitzat activitats per a l’alumnat del Col•legi de Primària i de l'Institut, que els ajudaren a conèixer la història del seu poble i a estimar-lo més i millor; no s'ha organitzat cap acte extraordinari que haja servit perquè tots els bocairentins i bocairentines en l'esdeveniment, i perquè la nostra població fóra visitada de manera massiva per persones de fora; no s'ha organitzat cap fòrum de debat o reflexió sobre el futur, en el qual la memòria del passat fóra el motiu per a pensar el Bocairent del segle XXI. En resum, concerts, exposicions, les citades xarrades i poc més.

Per tot això, s'ha perdut una oportunitat immillorable, doncs els regidors populars i els seus socis no han tingut la voluntat de fer d'aquesta commemoració una fita important per al nostre poble. Assabentats per casualitat, pocs dies abans de la data commemorativa, que feia 750 anys que s'havia atorgat la nostra Carta de poblament, no els va quedar més remei que cobrir l'expedient, però ho han fet sense il•lusió, ganes ni convicció. I el poc positiu cal agrair-lo al treball desinteressat dels membres de la Comissió, de qui es podria dir allò de “ què bons vassalls, si tingueren bon senyor”.

Com no podia ser d'altra forma, la celebració va acabar un any després quasi com va començar, sense que ningú s'assabentara, i de fet el passat 11 de març no es va organitzar absolutament res. Com trist testimoniatge del festeig només queden, penjats en els edificis municipals, els pendons creats a aquest efecte, que encara no s'han molestat a retirar, i que romanen polsosos, descolorids, lànguids..., com reflectint l'última agonia de l'actual govern municipal. I com colofó del despropòsit i l'engany, en el mes d'abril, ja amb la perspectiva de les pròximes eleccions, s'ha publicat i repartit gratuïtament als veïns un llibre i un DVD, que s'anuncia com una memòria del realitzat; ara bé, si s'analitza amb cert deteniment el seu heterogeni contingut, que inclou fets que gens tenen a veure amb l’efemèride, com, per exemple, algunes inauguracions, s'endevina fàcilment que el seu objectiu és altre: ser part de la campanya electoral del Partit Popular i el seu alcalde-candidat, però, això sí, no pagada amb els fons propis, sinó amb diners públics de tots els bocairentins i valencians. No cabia altre final més trist.

Josep-Vicent Ferre Domínguez.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I aquest article perquè ho poseu?