Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimecres, 1 de juny del 2016

El PSPV-PSOE aprova en solitari dedicar tres carrers a dones

Compromís i PP voten en contra al·legant el procediment seguit quan va ser exactament el mateix que en el ple anterior va donar suport per unanimitat a la placeta del Lleó ibèric

Per segon ple municipal consecutiu, l’alcalde Josep-Vicent Ferre proposava un canvi en la denominació de carrers del nostre poble. En la sessió anterior, la denominació ‘Placeta del Lleó ibèric’ va comptar amb la unanimitat de tots els partits polítics mentre que en aquesta ocasió es plantejava dedicar tres carrers a dones:

1.     Les pintores Dorotea i Margarida Joanes (segles XVI-XVII, filles de Joan de Joanes): sobre les quals va aparèixer un article al programa de festes de Moros i cristians a sant Blai del 2015 i que la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de València està valorant dedicar-les un carrer a la ciutat.
2.    Josepa Antònia Nebot, monja agustina i escriptora mística (València, 1750 – Bocairent, 1773): una de les autores més citades en les bibliografies d’autors valencians i de dones escriptores i compta amb un carrer dedicat a Bétera.
3.     Pilar Molina Beneyto, documentalista i llibertària (Bocairent, 1949 – València, 2008): activista polifacètica que ja va rebre el reconeixement del nostre poble durant la Setmana de la dona del 2009 amb una afluència notable de veïnes i de veïns.

La proposta va ser aprovada únicament gràcies als vots del PSPV-PSOE ja que PP i Compromís van votar en contra “al destacar més la ideologia de les dones plantejades que els seus mèrits per comptar amb un carrer a Bocairent”, segons el portaveu socialista, Xavier Molina, “una circumstància que no s’haguera donat si hagueren sigut homes”. La justificació d’aquesta oposició va raure en el procediment seguit per al canvi de denominació, una circumstància que Molina va contraposar “ja que era exactament el mateix que el seguit en el ple anterior amb la placeta del Lleó ibèric”.


A continuació, deixem la documentació presentada al ple per l’Alcaldia que justifica els mèrits de les dones proposades.