Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dilluns, 30 de maig del 2016

L’Ajuntament queda entre les millors administracions locals en el pagament a proveïdors

L’equip de govern socialista redueix el termini legal en 13,5 dies i encadena cinc trimestres consecutius d’acompliment normatiu

Per cinqué trimestre consecutiu, l’Ajuntament de Bocairent manté períodes de pagament a proveïdors per baix del límit legal dels trenta dies, segons les xifres difoses pel Ministeri d’Hisenda. Per a l’alcalde Josep-Vicent Ferre “tot i que sembla una circumstància lògica, cal tenir en compte que més del 60% de les administracions locals valencianes incompleixen aquest requisit el que demostra la importància de seguir una política de despeses responsable com fem a Bocairent”.

En el primer trimestre del 2016, l’equip de govern socialista va fer front a les factures consistorials en 16,5 dies com a mitjana des de ser-hi enregistrades. Per tant, la reducció del termini arriba als 13,5 dies i segueix millorant ja que a finals del 2015 quedava en 13,23.

Comparativament, l’Ajuntament de Bocairent se situa en el 10% de les millors administracions públiques locals valencianes i en posició capdavantera respecte d’altres localitats properes que presenten un balanç més negatiu. De fet, moltes elles superen el límit dels 30 dies al duplicar el termini bocairentí o, fins i tot, al multiplicar-ho per més de 13 malgrat tenir-hi un nombre d’habitants similar.

Aquesta nova informació difosa pel Ministeri d’Hisenda referma “la bona gestió econòmica realitzada en l’Ajuntament de Bocairent baix govern socialista”, segons Ferre, palesada per altres dades conegudes recentment com la disminució del deute viu de l’entitat durant el 2015 en un 13,75%, per damunt de la mitjana estatal. Igualment, el romanent de tresoreria va ser positiu el 2015 ascendint a 636.948 euros així com el superàvit pressupostari del mateix exercici (459.301 euros).