Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

divendres, 28 de setembre del 2012


Ahir de matí, al voltant de les 07:50 hores, un camió va destrossar un balcó i part de la fatxada d'una casa situada enfront de la font del Ravalet. Afortunadament els danys sols han sigut materials i els habitants de la casa estan bé. La policia local va actuar amb rapidesa i va evitar danys majors.

Bocairent convoca l’11é Concurs de pintura Joan de Joanes


L’Ajuntament de Bocairent i l’associació Art-92 acaben de convocar l’11é Concurs de pintura Joan de Joanes en el qual podran participar tot els artistes que vullguen. En total, el certamen repartirà 2.200 euros en premis a raó d’un primer guardó de 1.000 euros a càrrec del consistori i de dos accèssits de 600 euros cadascun patrocinats per Creaciones Euromoda SL i per Helioprint SA.
Tant el tema com la tècnica són lliures i el termini per presentar les obres, una per participant, finalitza el 4 d’octubre mentre que el veredicte del jurat es donarà a conèixer el dia 7 a les 12.00 h. Els quadres finalistes formaran part d’una exposició que romandrà oberta a la Sala Joan de Joanes.

Alfonso Rus assumeix la moció del PSPV d'un pla de xoc contra l'atur que Fabra va ignorar


El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, marca distàncies amb el cap del Consell, Alberto Fabra. Ahir ho va demostrar en el ple, quan va assumir, a través d'una abstenció merament instrumental, la proposta presentada pel PSPV en la qual comminava a la institució provincial a comprometre recursos i a instar a la Generalitat a prendre la iniciativa per a l'engegada d'un pla d'emergència contra la desocupació.

La moció, defensada pel portaveu socialista, José Manuel Orengo, defensava la capacitat legal de la diputació per a actuar contra la desocupació, que en les comarques de València afecta a 343.400 persones, el 26,58 % de la població activa. La iniciativa ve a traslladar una proposició no de llei presentada pels socialistes en les Corts -encara no debatuda- i que emana de la proposta que li va formular el líder del PSPV, Ximo Puig, al president Alberto Fabra en la reunió que tots dos van mantenir en el Palau a la fi de maig. Puig va urgir llavors a Fabra a engegar un pla d'ocupació amb els diners romanent de les diputacions. Des del PSPV ho van quantificar en uns 200 milions.


El també capdavanter provincial del PP va explicar que és "poc inclinat" a plans que no arriben econòmicament a uns mínims i "generen falses expectatives". Per açò entén que cal participar amb la citada consignació "potent" que podrà determinar-se a la fi d'any. El seu company Medina va demanar a l'oposició que sàpia "llegir la posició del PP" en apostar per que prosperara la iniciativa amb una abstenció.

Orengo, en la seua rèplica, "Vull que el president convença a la Generalitat ja que és un home molt pràctic i innovador i té una manera de veure les coses que pot ajudar al fet que açò tire cap a avant", va explicar el socialista. El portaveu del PSPV va agrair el "suport" mostrat pels partits i l'abstenció del PP a una mesura que possibilita, va dir, "que tots els partits puguem treballar junts per a atorgar una oportunitat als quals més la necessiten".

Els “Mossets de plaer” conclouen amb el sorteig dels premis


Amb el sorteig dels tretze premis previstos el divendres 7 de setembre, concloïa la segona edició de la campanya “Mossets de plaer”, impulsada per la Regidoria de Turisme de Bocairent després d'ampliar la bona acollida de l'any anterior amb l'augment del nombre d'establiments adherits de deu a dotze i de la durada a tot el mes d'agost.
Per a la responsable municipal, Noelia Vañó, la iniciativa «ha resultat un èxit per la seua contribució a la dinamització de l'activitat hostalera» a més de convertir la gastronomia en un atractiu més per als visitants.
El tancament del programa també va servir per a descobrir les tapes més votades pels clients, quedant guanyadora la proposta de l'hotel l'Estació que oferia una torrada de formatge de cabra amb ceba caramel·litzada (59 vots). El pòdium el van completar sengles barquetes: la de vinagreta amb pernil i ou de guatlla del bar Solbes (51 vots) i la de calamarsons amb ceba confitada del restaurant El Riberet (44 vots).

Més de 500 corredors van fer tot un èxit la 13a Volta a Peu de Bocairent



La 13a Volta a Peu de Bocairent va comptar amb 500 participants i va tindre a Félix Pont com al corredor més ràpid en categoria masculina, mentre Cristina Espí es va imposar en la femenina. La de Bocairent és la cursa que marca l’equador del 4t Circuit CRM de carreres populars de la Vall d’Albaida.

Bocairent rebrà 10.000 euros per un conveni en matèria turística


L’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i el diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, acaben de signar unconveni pel qual la Diputació de València aportarà 10.000 euros en quatre iniciatives en matèria turística promogudes pel consistori després de les gestions mantingudes arran d’una reunió celebrada el 5 de maig passat. Per a Josep-Vicent Ferre, “el suport de la institució provincial és el millor aval a la nostra política de promoció” de la localitat que abasteix “des del turisme més familiar amb la difusió de les diferents propostes hostaleres fins el turisme de congressos sense deixar de banda la millora dels serveis existents o l’anàlisi de noves vies d’optimització de recursos”.
Així, el patronat València, terra i mar esdevé de nou patrocinador del 5é Concurs de carn de caça i de bolets que tindrà lloc la tardor pròxima i que el darrer any va comptar amb la presència de 24 restauradors professionals de tota la comunitat. Igualment, el departament presidit per Sanjuán col·laborarà amb les 3rs Jornades de turisme d’interior organitzades conjuntament entre l’Ajuntament i el campus d’Alcoi de la Universitat politècnica de València que en les seues primeres dos edicions han suposat la gestació de l’associació Serra Mariola que integra els municipis dels voltants del parc natural per traçar una línia conjunta de treball promocional dels seus atractius.
A més, l’ajuda ha permés realitzar-hi ja sengles edicions. Per una banda, està el fullet confeccionat amb motiu d’un viatge promocional per a més de 50 professionals entre agents, periodistes i tècnics de diverses institucions que van visitar els monuments de la localitat i les propostes d’un total de quinze establiments el 9 de maig passat. Per una altra, la implicació de l’entitat provincial ha sufragat part del cost de publicació del llibre “150 anys Moros i cristians Bocairent 1860-2010” presentat el recent 27 de juliol que revisa i actualitza de forma detallada el principal esdeveniment fester de la població a partir dels actes celebrats amb motiu del seu segle i mig d’existència.