Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

divendres, 28 de setembre del 2012

Alfonso Rus assumeix la moció del PSPV d'un pla de xoc contra l'atur que Fabra va ignorar


El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, marca distàncies amb el cap del Consell, Alberto Fabra. Ahir ho va demostrar en el ple, quan va assumir, a través d'una abstenció merament instrumental, la proposta presentada pel PSPV en la qual comminava a la institució provincial a comprometre recursos i a instar a la Generalitat a prendre la iniciativa per a l'engegada d'un pla d'emergència contra la desocupació.

La moció, defensada pel portaveu socialista, José Manuel Orengo, defensava la capacitat legal de la diputació per a actuar contra la desocupació, que en les comarques de València afecta a 343.400 persones, el 26,58 % de la població activa. La iniciativa ve a traslladar una proposició no de llei presentada pels socialistes en les Corts -encara no debatuda- i que emana de la proposta que li va formular el líder del PSPV, Ximo Puig, al president Alberto Fabra en la reunió que tots dos van mantenir en el Palau a la fi de maig. Puig va urgir llavors a Fabra a engegar un pla d'ocupació amb els diners romanent de les diputacions. Des del PSPV ho van quantificar en uns 200 milions.


El també capdavanter provincial del PP va explicar que és "poc inclinat" a plans que no arriben econòmicament a uns mínims i "generen falses expectatives". Per açò entén que cal participar amb la citada consignació "potent" que podrà determinar-se a la fi d'any. El seu company Medina va demanar a l'oposició que sàpia "llegir la posició del PP" en apostar per que prosperara la iniciativa amb una abstenció.

Orengo, en la seua rèplica, "Vull que el president convença a la Generalitat ja que és un home molt pràctic i innovador i té una manera de veure les coses que pot ajudar al fet que açò tire cap a avant", va explicar el socialista. El portaveu del PSPV va agrair el "suport" mostrat pels partits i l'abstenció del PP a una mesura que possibilita, va dir, "que tots els partits puguem treballar junts per a atorgar una oportunitat als quals més la necessiten".