Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimecres, 23 de novembre del 2011

Les dures retallades del Partit Popular de la Comunitat Valenciana posen en perill la continuïtat de la residència Sagrat Cor de Bocairent

Josep-Vicent Ferre: "Perillen les nòmines de desembre"
Com tots saben, des de fa uns mesos, el Govern Valencià que encapçala el Popular Alberto Fabra ha fet grans retallades en educació, sanitat i serveis socials. A Bocairent la situació es alarmant, ja que el deute que la Generalitat Valenciana manté amb la residència de la tercera edat supera ja els 240.000 euros, un import que posa en greus dificultats la continuïtat del centre. La situació d'asfíxia econòmica ha fet que hi haja proveïdors amb factures pendents de cobrar des de juliol, i que alguns hagen arribat a suspendre els subministraments.

La Residència de la tercera edat 'Sagrat Cor de Jesús' viu una situació crítica de falta de liquiditat a causa del deute de la Generalitat Valenciana. A finals d'octubre, la quantitat pendent de cobrar era de 137.087,72 euros, import corresponent a la part proporcional de les 20 places concertades amb la Conselleria de Justícia i de Benestar social des de la reobertura del centre el 7 de març passat, i al 60% preceptiu de la subvenció contemplada en els pressupostos autonòmics del 2011. A més, el Consell té pendent de pagar 109.413,29 euros de la reforma integral realitzada a les instal·lacions dins del Pla Confiança.

La consellera va inaugurar la residència en març
Aquesta situació pot dur al nostre Ajuntament a trobar-se amb greus dificultats per a fer efectives les nòmines de desembre, perquè el nostre sentit de la responsabilitat i de la solidaritat amb els més febles ens obliga a assumir la situació actual i a posar els drets dels usuaris –persones majors i dependents– i dels seus familiars per damunt de qualsevol altra consideració.

A primers de novembre, el nostre alcalde, Josep-Vicent Ferre i Dominguez va remetre al conseller Jorge Cabré un escrit en què es reclamaven els diners urgentment però no hem obtingut cap resposta del nou conseller. Des del PSPV-PSOE de Bocairent demanem la seua comprensió així com la de treballadors i la de proveïdors i instem a la Generalitat Valenciana a ingressar de forma urgent, almenys, una part del deute per tal d'evitar l'asfíxia econòmica del centre.