Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dissabte, 9 de juliol del 2011

Arriben els primers xiquets sahrauís que passaran l’estiu a Bocairent

Ja van arribant a les nostres terres els primers xiquets sahrauís d’entre 9 i 12 anys que passaran le Vacances en Pau 2011 al nostre poble. Un total de 19 sahrauís arribaran aquest estiu a  la Vall d'Albaida.
Concretament els xiquets, provinents dels campaments de refugiats de Tinduf, estaran acollits a cases de famílies col·laboradores de la Vall d’Albaida de l’associació d’Amics i Amigues del Poble Saharià pertanyen i estaran acollits a les localitats d’Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Albaida, Agullent, Bocairent, La Pobla del Duc i Castelló de Rugat.
Des d’este col·lectiu s’explica que hi ha xiquets que arriben per primera vegada “i esperen impacients conèixer la seua família d’acolliment”, mentre d’altres ja han vingut anteriorment i es retroben amb la família amb la qual han mantingut el contacte telefònic durant tot l’any. Així assenyalen també que enguany hi ha quatre famílies que participen per primera vegada en el programa, mentre la resta ja són veteranes.
L’associació porta des de 1994 facilitant l’estada de xiquets i xiquetes sahrauís durant els mesos d’estiu. Enguany afirmen que, tot i que la xifra d’acolliments no és la més alta, es valora molt positivament la participació de les famílies “donades les circumstàncies econòmiques generals”.
Entre les activitats programaces hi ha revisions mèdiques de la salut dels xiquets, examen òptic i una trobada a Bunyol (la Foia de Bunyol) el 16 de juliol de tots els col·lectius valencians, mentre el 23 del mateix mes se celebrarà el ja tradicional i consolidat sopar de benvinguda per als xiquets i familiars d ela comarca, activitat que comtparà amb una rifa solidària.
Amb esta experiència el que es vol és “alliberar els xiquets i xiquetes de les temperatures extremes a les quals pot arribar el desert del Sàhara”, i aprofiten per recordar la problemàtica del poble saharià, “un poble condemnat a viure a un indret inhòspit el qual no havia estat mai ocupat per la humanitat, expulsat del seu territori, ocupat militarment i civil”.
Informa: Comarcal·lia