Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

diumenge, 16 de juny del 2019

Discurs grup socialista (Ple d'investidura)



Discurs del grup socialista en el ple d'investidura de la legislatura 2019-2023

Alcalde, companyes i companys de corporació municipal, públic assistent i veïnat que ens veieu per la televisió local: molt bon dia a totes i a tots.

Hui comencem l’onzena legislatura d’aquesta corporació fruit d’unes eleccions des de la recuperació de la democràcia. Tot inici sempre és un moment il·lusionant, ple de reptes, de ganes per acomplir els objectius marcats. Eixes són les nostres sensacions en un dia solemne com aquest. Però els començaments no sols serveixen per veure cap on volem anar, sinó que també permeten aturar-nos del ritme diari i tirar la vista enrere, per veure d’on venim, ja coneixeu eixa dita de “qui perd els orígens, perd la identitat”.

Per als socialistes, la nova legislatura suposa donar-li continuïtat a un projecte tan llarg com la celebració d’eleccions locals per allà el 1979, abans de què el nostre nou alcalde i molts de nosaltres ni tan sols haguérem nascut. No obstant això, el nou equip bevem especialment del treball dels últims dotze anys encapçalat per Josep-Vicent Ferre i Domínguez. No m’estendré glosant la seua figura perquè els fets i l’estima popular l’avalen; però no podia deixar l’ocasió d’agrair-li públicament tot el treball realitzat durant aquest període i totes les ensenyances rebudes. Moltes gràcies.
També vull nomenar Noelia Vañó que ahir tancava la seua brillant etapa com a regidora durant aquests dotze anys que devem, igualment, agrair de forma sincera. Tant ella com Ferre saben que seguirem demanant-los consells i esperem continuar contant amb la seua presència en ixes cites ineludibles de després dels plens per a comentar l’actualitat local i per a desconnectar dels quefers diaris al si de l’Ajuntament.

Amb aquest ple, posem el punt i seguit a dotze anys de govern socialista a Bocairent materialitzats per dotze persones. A més de Josep-Vicent Ferre i Noelia Vañó, no voldria oblidar tampoc a Pep Molina, Carmen López, Ólga Vanyó, Paqui Cabanes, Toni Santonja, Xavi Molina, Begoña Perigüell, Mari Luz Pascual i aquest que els parla. Cadascun de nosaltres, des de les nostres capacitats i des d’una voluntat innegable hem aportat tot el que hem pogut per poder comptar amb més serveis públics i de major qualitat, amb un teixit econòmic més divers i consolidat, amb uns serveis socials cada vegada amb més prestacions per a afrontar les necessitats de la nostra societat, amb unes vies públiques més transitables però també apostant per una mobilitat més sostenible d’acord amb les crides d’alerta que el planeta ens llança; amb unes programacions d’activitats culturals, esportives, festives i juvenils que estan en posicions capdavanteres en el nostre entorn i així un nombrós nombre de resultats palpables.

No obstant això, som conscients que queda molt per fer i, per això, el PSPV-PSOE afronta la legislatura amb l’equip més nombrós de tota la democràcia al nostre poble. Amb huit integrants fruit d’una amplíssima confiança del veïnat de Bocairent superior als dos terços dels vots emesos, afrontem el repte d’estar a l’alçada d’aquest suport. Estic convençut que el nostre alcalde no ens deixarà relaxar-nos ni un sol minut ni permetre’ns deixar d’estar atents a les necessitats de cada persona perquè va en el seu tarannà. Eixa dedicació, eixa preocupació, eixa vocació pel servei públic i, per damunt de tot, eixa il·lusió que desprèn ha estat clau per renovar el projecte socialista a Bocairent i motivar un grup de gent divers i complementari. Per això volem donar especialment la benvinguda a Vicent Silvestre, José Vicent Sanz i Vanesa Doménech que s’incorporen a la dedicació municipal, però també a Carmen López per voler reintroduir-se després d’un parèntesi de quatre anys. Finalment, a Xavi, a Begoña i a Mari Luz: quants moments, bons i dolents; quant viscut i après; quants moments per venir.


Abans de concloure aquest parlament m’agradaria destacar la normalitat. Hui reflectim la voluntat de les bocairentines i dels bocairentins que van acudir a les urnes el 26 de maig passat de forma massiva amb una participació pròxima al 80%.

La cita va tancar una campanya de la que m’agradaria destacar l’absència total d’incidències: cap circumstància va trencar la tan preuada convivència ciutadana. Per això voldria destacar aquesta normalitat perquè mai li donem importància i cal posar-ho en valor. Per tant, cal agrair al veïnat i a les tres candidatures el respecte mutu i haver-hi realitzat una campanya constructiva. Moltes gràcies.

Eixe és un dels reptes compartits que tenim les onze persones ací presents: seguir aportant idees, propostes i, sobretot, treball per tal d’aprofundir en el benestar del veïnat de Bocairent. Per això, a Compromís i al Partit Popular vos emplacem a continuar amb aquesta línia sense deixar de banda, com no podria ser d’altra forma, la lògica confrontació respectuosa entre partits. Estem convençuts que Toni Belda, Ester Balsalobre i Alícia Blasco sereu un puntal vigilant de la nostra acció de govern que ens farà donar, encara més si cal, el millor de nosaltres.


Esperem que d’ací quatre anys, quan llancem la mirada enrere, estigam satisfets d’allò assolit; estem convençuts que cadascun de nosaltres treballarà per a d’això i que ho aconseguirem de la mà del nostre nou alcalde, Xavi Molina.

Moltes gràcies.