Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimarts, 1 d’agost del 2017

Resum del ple ordinari del 27 de juliol del 2017

El dijous 27 de juliol va tenir lloc el Ple ordinari del mes de juliol, en què es van tractar els temes que exposem a continuació per a la vostra informació i que van ser tots aprovats per unanimitat excepte el punt 7.

1. Aprovació, donat el cas, de l’acta de la sessió anterior
Es va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió corresponent al 30/05/2017.

2. Seguiment de la gestió de l’alcalde, Junta de Govern Local i regidors amb delegacions
Com que en la Comissió Informativa del 20/07/2017 l’alcalde i els regidors de l’equip de govern vam respondre a totes les qüestions plantejades per l’oposició, no va fer falta aclarir cap aspecte.

3. Compte general 2016
El compte general 2016 va estar exposat públicament del 8 de juny al 10 de juliol de 2017, període en el qual no es va produir cap reclamació ni suggeriment.
Vam votar a favor atés que s’havia complit el termini legal d’exposició pública i que, durant aquest termini, no s’havia produït cap esmena. La proposta va estar aprovada per unanimitat.

4. Pla de Mobilitat Sostenible
L’Àrea d’Espais Públics i Naturals de l’Ajuntament va impulsar aquest pla per concentrar en un document necessitats i millores relacionades amb la gestió del trànsit, l’estat de les vies públiques, els usos dels espais, etc. Cal recordar que el document base es va sotmetre a un procés de participació popular i també a un procés de consulta amb els partits polítics. En conseqüència, el document final és un catàleg d’actuacions (algunes de les quals ja s’han posat en marxa) que fixa els costos i facilita l’accés a subvencions d’altres administracions.
Des del PSPV-PSOE de Bocairent vam defensar el document coordinat pel regidor Jose María Beneyto perquè pensem que era necessari concentrar en un únic document peticions i suggeriments de procedència diversa, amb l’horitzó de poder completar la realització d’aquestes en un període concret: 2016-2019. Igualment, vam votar a favor perquè el Pla de Mobilitat recull un seguit d’iniciatives concretes i realistes; no és, per tant, un document per a guardar en un calaix. I, a l’últim, el nostre vot favorable va estar motivat perquè el document era el resultat d’un procés de participació a dos nivells: d’una banda, per part del veïnat, i, de l’altra banda, per part dels grups polítics.
PP i Compromís van votar a favor del document, però el portaveu de Compromís va definir el Pla com a insuficient i ple de mancances. En aquest sentit, li vam recordar que havia tingut fins a tres oportunitats de millorar-ne la redacció: el procés de participació pública, la Comissió Informativa preparatòria del Ple i la reunió monogràfica dels grups polítics sobre el tema. Per què tenint tres oportunitats per a corregir les suposades mancances no ho va fer?

5. Conveni per a l’adhesió a la plataforma d’administració electrònica de la Diputació de València
A l’octubre de 2018, els ajuntaments haurem de funcionar mitjançant l’administració electrònica, és a dir, substituirem els expedients en paper per la documentació digital i telemàtica. Per a treballar d’aquesta manera, la Diputació posa a l’abast dels consistoris les aplicacions informàtiques necessàries, per a la qual cosa cal adherir-se a un conveni general.
Com no podria ser d’altra forma, vam votar a favor perquè la implantació electrònica és una realitat que cal assumir i perquè fer-ho a través del conveni de la Diputació dóna garanties en dos sentits: d’una banda, en el de l’estalvi de recursos municipals, ja que els costos de la plataforma els assumeix la institució provincial, i de l’altra banda, en el fet que la Diputació facilitarà la formació i l’acompanyament del personal municipal en aquesta matèria. Els grups de l’oposició van votar a favor també.

6. Moció del Grup Municipal de Compromís per un finançament just
La moció posava de manifest l’infrafinançament de les valencianes i els valencians i demanava visualitzar públicament la disconformitat de Bocairent amb la situació actual en aquesta matèria.
Vam donar suport a la moció perquè sempre hem estat a favor de més finançament per al poble valencià. Sempre hem dit que necessitàvem més recursos no per a cap instrumentalització política sinó per a millorar la qualitat de vida de les valencianes i dels valencians. La moció va quedar aprovada per unanimitat.

7. Moció del Grup Municipal del Partit Popular relativa al compliment de la interlocutòria del 20 de juny de 2017 per la qual queda suspès el decret de plurilingüisme
El PP de Bocairent va presentar la moció que el seu partit va elaborar per a tots els ajuntaments: en la moció es desqualificava la política educativa i lingüística de la Conselleria d’Educació i demanava, com ja va fer al mes d’abril, la no-aplicació del decret de plurilingüisme.
Ens vam reiterar en la posició del mes d’abril, quan el Ple de l’Ajuntament ja va tractar aquest tema. Per tant, vam votar en contra al temps que vam denunciar la instrumentalització que el PP fa de la política educativa, de la llengua i de la preocupació legítima d’un sector de pares i mares per l’ensenyament dels seus fills. La prova més evident de l’ús partidista del tema per part del Partit Popular va ser que el seu portaveu municipal, així com l’exalcalde que va intervenir en el torn obert al públic, van desacreditar la Generalitat Valenciana a partir de temes que res no tenien a veure ni amb l’educació ni amb el paper que han de tenir les llengües al sistema educatiu. Lògicament, la moció va quedar rebutjada ja que sols va comptar amb els vots a favor del PP mentre que Compromís també va votar en contra.

8. Sol·licitud de les Danses de Bocairent com a Bé d’Interés Cultural
Fa ara dos anys, l’alcalde va presentar una proposta al Ple per impulsar la tramitació de les Danses com a BIC. La proposta va ser acceptada per unanimitat i es va crear una comissió redactora de la fitxa descriptiva que calia remetre a la Conselleria de Cultura per a iniciar l’expedient corresponent. Després de redactar el document base per part de la comissió, la fitxa es va portar al Consell Municipal de Cultura i es va exposar públicament. L’aprovació de la versió final corresponia al Ple i això és el que es va debatre el dia 27 de juliol.
Vam votar a favor de la redacció de la fitxa perquè pensem que és un document molt exhaustiu i ben elaborat, amb el qual descrivim com són les nostres Danses des del passat fins a l’actualitat, sense que això limite qualsevol canvi que es vulga introduir en el futur. A més, la participació de partits polítics, agents de la dansa (majorals, balladores i balladors, dolçainers i tabaleters) i persones a títol individual en la redacció del document garanteix una elaboració adequada que confiem que servisca per aconseguir l’objectiu final: que les nostres Danses siguen BIC. El document va rebre el suport unànime del plenari.

9. Despatx extraordinari
No va haver-hi cap assumpte.

10. Precs i preguntes
L’alcalde i les regidores i els regidors del PSPV-PSOE vam atendre les qüestions plantejades pels grups de l’oposició.


En definitiva, tant si es tracta de temes econòmics o festers com si són qüestions de d’actuacions en l’espai públic, només perseguim un objectiu: millorar Bocairent. Ho fem cada dia des de les nostres responsabilitats i ho fem també a través de les decisions que prenem als plenaris municipals. Bon estiu i continuem treballant per les bocairentines i els bocairentins!