Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimarts, 18 d’abril del 2017

Resum del Ple ordinari del 6 d'abril

Us informem dels continguts tractats en la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Bocairent celebrada el passat dijous amb el següent ordre del dia.
1. Aprovació, donat el cas, de les actes de les sessions anteriors
Es van aprovar per unanimitat les actes de les dues sessions anteriors (26/01/2017 i 23/02/2017).
2. Seguiment de la gestió de l’alcalde, Junta de Govern Local i regidors amb delegacions
En la Comissió Informativa prèvia al Ple, celebrada el 30/03/2017, vam donar totes les explicacions sol·licitades per l’oposició, de manera que en la sessió plenària no va haver-hi cap intervenció. Amb tot, l’alcalde va reiterar el compromís d’entregar pròximament als grups polítics l’informe de l’Oficina Tècnica sobre l’estat de les cases del Barri Medieval amb necessitat d’intervenció urgent, un tema que ja s’havia tractat en la Comissió Informativa.
3. Modificació pressupostària mitjançant transferència de crèdits 1/2017
Aquesta modificació pressupostària tenia com a objectiu transferir 6.500 euros, procedents de la cancel·lació de diversos préstecs que tenia l’Ajuntament, a 3 partides:
a) Aportació municipal al pla Renhata, destinat a millores en cuines, banys… d’habitatges particulars: 5.000 €
b) Programa de Garantia Juvenil, destinat a la inserció sociolaboral de joves del qual tindrem més informació pròximament: 1.000 €
c) Subvenció municipal a l’Associació Dones Bicibles, que treballa per la igualtat de la dona des de l’àmbit de l’esport: 500 €
Sempre hem defensat que l’estalvi bancari, fruit de la bona gestió econòmica de l’equip de govern, havia de revertir directament en la ciutadania. Així, en aquest cas concret, el nostre vot favorable a la modificació pressupostària permetrà que el veïnat de Bocairent dispose de més ajudes al condicionament d’habitatges, que el jovent local puga beneficiar-se del programa autonòmic Garantia Juvenil i que Dones Bicibles continue endavant en la seua tasca de defensa de la igualtat des de l’esport. Únicament nosaltres vam donar suport a aquesta mesura objectivament positiva per a la ciutadania, la resta de formacions es van abstenir amb l’argument recurrent de que no participen en la gestió econòmica de l’Ajuntament.
4. Canvi de carrers
A petició de les empreses situades en el polígon industrial el Pontarró, els tres grups polítics vam acordar per unanimitat la denominació següent per a tres carrers: a) carrer del Pontarró; b) carrer de la Societat “La Victòria”; c) carrer del Reg de les Solanetes.
El nostre vot favorable va respondre a tres motius: en primer lloc, perquè era una petició de l’empresariat local; en segon lloc, perquè la proposta s’havia consensuat prèviament pels tres partits polítics, i, a l’últim, perquè seguia la línia dels governs locals socialistes: posar noms vinculats al poble, amb l’objectiu d’honorar alguns dels nostres trets més singulars, circumstància que es dóna especialment en el cas de la societat La Victòria amb qui retem homenatge a totes les treballadores i a tots els treballadors locals que van lluitar per dignificar les condicions de la classe obrera.
5. Subvenció en matèria d’industrialització
L’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), organisme de la Generalitat Valenciana, ha impulsat una convocatòria d’ajudes per a la millora dels polígons industrials. Bocairent s’hi adherirà amb un projecte, fruit de les peticions de l’empresariat local, valorat en 444.800,92 euros + IVA (538.209,11 €). La inversió preveu millores (càmeres de seguretat, eficiència energètica, senyalització, etc.) en tres àrees: el Pontarró, el Regadiu (sector 2 i 3) i el Regadiu (sector 1). La proposta va rebre el vot unànime del plenari, nosaltres vam posar de manifest que, amb aquest tipus d’ajudes, la Generalitat aposta per una reindustrialització del territori valencià. A més, vam destacar que, tot i els terminis tan ajustats de la convocatòria, el projecte que presentarà l’Ajuntament s’ha fet en base a les necessitats expressades per l’empresariat local en diverses reunions mantingudes amb l’alcalde i el regidor de l’Àrea d’Espais Públics i Mediambientals.
6. Moció del Grup Municipal Popular per a la millora i adequació de la xarxa de clavegueram a Bocairent
El Grup Municipal Popular va presentar aquesta moció sense conéixer que l’Ajuntament de Bocairent té un projecte redactat i pagat amb fons municipals per a renovar la xarxa de clavegueram. Per això, la reivindicació calia dirigir-la a l’execució de l’obra i no a la petició d’un projecte que ja existeix des de 2012, tot i el desconeixement dels grups de l’oposició. No obstant això, vam decidir aprovar la moció després d’incloure diverses modificacions en la redacció. Aquestes modificacions pretenien posar de manifest la necessitat de construir una xarxa de clavegueram, una necessitat que calia dirigir a aconseguir els recursos econòmics suficients per a executar un projecte de més de 500.000 euros. És a dir, l’Ajuntament de Bocairent va pagar el projecte i ara cal que altres administracions ens ajuden a materialitzar-lo. Com a mostra de l’interés que el PSPV-PSOE ha posat en aquest tema durant els seus anys de govern, l’alcalde va detallar totes les gestions fetes:
  • ·         Abril de 2011: l’Ajuntament aprova la redacció del projecte de renovació del clavegueram.
  • ·         Anys 2011-2012: l’Ajuntament finança la redacció del projecte.
  • ·         Juny de 2012: es remet el projecte a la Conselleria.
  • ·         Anys 2012-2013: es reitera el projecte davant de la Conselleria.
  • ·         Octubre 2015: es demana formalment l’execució del projecte.
  • ·         2015-2016: entrevistes de l’alcalde amb la Conselleria.
  • ·   Gener 2017: recordatori i petició d’una nova entrevista amb la Direcció General de la Conselleria.

L’acceptació de les correccions proposades pel PSPV per la resta de grups va derivar en una aprovació per unanimitat de la moció i suposen un reconeixement implícit del seu desconeixement sobre totes les gestions que l’Ajuntament de Bocairent ha fet per aconseguir la renovació de la xarxa de clavegueram.
7. Moció del Grup Municipal Popular en contra del decret que estableix el model educatiu a la Comunitat Valenciana
L’objectiu de la moció era rebutjar el decret de plurilingüisme aprovat per la Conselleria d’Educació. Els “arguments” del Partit Popular eren que el decret suposava un atac al castellà i a la llibertat individual i va ser rebutjada per Compromís i pel PSPV.
El nostre vot en contra es va fonamentar en la falsedat de les “raons” apuntades en el text del PP: és una evidència que el castellà no està discriminat en un context sociolingüístics com el nostre, en què la immensa majoria de mitjans de comunicació, l’oferta d’oci, l’activitat econòmica… funciona únicament en aquesta llengua. Cal, doncs, que el sistema educatiu reequilibre el coneixement efectiu de les dues llengües oficials i també de l’anglés. A més, era fals que el decret suposara una imposició, atés que cada centre tenia la capacitat de mantenir-se o canviar de situació quant a les llengües vehiculars dels seu horari lectiu. Tot plegat, una nova instrumentalització del tema lingüístic per part del Partit Popular; per desgràcia, porten més de trenta anys fent el mateix.
8. Moció del Grup Municipal de Compromís per a l’ampliació i intrasferibilitat del permís de paternitat
El propòsit bàsic de la moció, aprovada per unanimitat, és que la maternitat no penalitze les dones en el món laboral. Així, si el permís de paternitat s’equilibra al de maternitat, homes i dones es trobaran en igualtat de condicions a l’hora de tenir cura dels fills. Vam votar a favor perquè pensem que és una mesura adequada per a aconseguir la igualtat efectiva tant en la cura dels fills com en l’accés i millora d’un lloc de treball.
9. Despatx extraordinari
El Grup Municipal de Compromís va presentar la declaració institucional de rebuig als pressupostos generals de l’Estat. Una moció que critica l’escassa inversió del Govern d’Espanya al territori valencià i que el dia anterior havia sigut aprovada per tots els grups polítics de les Corts Valencianes, fins i tot pel Partit Popular, per tant, vam donar suport a la declaració institucional i vam reclamar la unitat de totes les forces polítiques i socials per a exigir al govern de l’Estat les inversions que les valencianes i els valencians necessitem; el Grup Municipal Popular es va abstenir, cosa que suposava un canvi de posició respecte del que aquest mateix partit havia fet un dia abans a les Corts. Com s’explica l’abstenció del PP de Bocairent quan es tracta de defensar més recursos econòmics per al poble valencià?
10. Precs i preguntes
Torn obert de paraula en què els grups de l’oposició interpel·len l’equip de govern del PSPV Bocairent i durant el qual es va prendre nota dels precs i es van respondre totes les preguntes sobre qüestions del dia a dia que ja s’estaven abordant.

Com es pot comprovar, l’equip de govern del PSPV-PSOE treballa pels interessos de les bocairentines i els bocairentins i dóna compte de totes les seues accions sense cap objecció ni excusa. Una tasca diària i constant que, a les sessions plenàries, també es posa de manifest.