Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

divendres, 17 de febrer del 2012

Professors i pares d’alumnes del CEIP Lluís Vives de Bocairent protesten per les retallades de la Generalitat Valenciana

Ahir de vesprada es va produir a les portes del CEIP Lluís Vives de Bocairent una concentració de protesta contra les retallades en l'educació aprovades per la Generalitat Valenciana. Aquesta concentració, convocada conjuntament per mestres i pares d'alumnes, ha reunit al voltant de 150 persones entre pares, mares, alumnes i mestres. Entre els assistents també hi havia les regidores socialistes d'Educació, de Cultura i de festes de l'Ajuntament de Bocairent i el portaveu de Compromís, a més de la direcció del centre, la junta directiva de l'AMPA i mestres del col·legi.

En l'acte el professorat ha llegit un manifest en el qual s'ha criticat el paquet de retallades del Consell que "suposa una nova agressió al personal de l'ensenyament i de tot el sector públic i als serveis que es presten". D'una altra banda el manifest també critica que el govern valencià "haja balafiat i haja dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l'especulació urbanística, que ha suposat l'enriquiment d'unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització dels serveis públics i de l'ensenyament públic amb el desviament de recursos a la privada que obté beneficis a costa de les arques públiques".

Els mestres han demanat la retirada del decret perquè estan convençuts que "s'han vulnerat drets i la legalitat vigent", i han demanat suport a les mobilitzacions que van a convocar-se periòdicament.

D'altra banda l'AMPA ha donat suport a les mobilitzacions i ha manifestat que les mesures que està emprenent la Conselleria "van a provocar una minva en la qualitat de l'ensenyament públic i que els principals afectats al final seran els xiquetes i xiquetes que omplin les escoles valencianes".

L'AMPA ha convidat a les mares i pares a participar en les mobilitzacions i a participar activament en la 25a Trobada d'Escoles en Valencià que se celebrarà en març a Ontinyent i que anuncien "tindrà un marcat caràcter reivindicatiu".