Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimarts, 6 de desembre del 2016

Aprovat el pressupost municipal per al 2017

Bocairent augmenta un 2,13% el pressupost municipal del 2017 malgrat la congelació d’impostos i taxes

La residència de la 3a edat compta amb un 11% més de fons degut a l’increment de places concertades a partir de l’1 de juliol

El pressupost de l’Ajuntament de Bocairent per al 2017 ascendeix a 2.757.482,60 euros, el que suposa un increment del 2,13% respecte de l’any anterior malgrat mantenir-hi congelats tots els impostos i taxes municipals, i haver-hi aprovat en maig una rebaixa del tipus de l’impost de béns immobles urbans del 0,74 al 0,70. Aquesta línia persegueix “fer-ho el més fàcil possible al nostre veïnat”, com va manifestar el portaveu socialista Xavier Molina durant la sessió del ple municipal celebrada dijous passat, 1 de desembre, que va aprovar els comptes amb el vot a favor del PSPV-PSOE, l’abstenció de Compromís i l’oposició del PP.

En la relació de despeses, el capítol de personal preveu un augment dels sous dels treballadors municipals d’un 1%; en canvi, es congelen les retribucions de l’equip de govern. Aquestes mesures persegueixen “mantenir o millorar els serveis públics que presta l’Ajuntament” segons Molina per a qui el pressupost del 2017 també reflecteix una aposta per un “Bocairent per a les persones” ja que la partida destinada a ajudes individuals creix en més d’un 10%.

Els comptes inclouen dos noves partides. Una, destinada a promoció econòmica, està dotada amb 10.000 euros als quals cal sumar més de 6.000 euros per a completar el taller d’ocupació atorgat pel SERVEF mentre que la segona comptarà amb 50.000 euros per a la rehabilitació de vivendes al barri medieval. Igualment, creix l’aportació municipal a associacions com la de Familiars i Malalts d’Alzheimer (de 12.000 a 13.000 euros) o Mariola Verda (amb un increment del 25% fins els 2.500 euros) i es manté la de la resta de col·lectius locals al mateix temps que s’inclou per primera vegada una ajuda a l’Associació d’hostaleria i de turisme local o es preveu un conveni de col·laboració amb la Fundació Victoria Laporta que gestiona la finca el Buixcarró amb criteris de sostenibilitat mediambiental. Aquest suport pretén “reforçar encara més si cal el teixit social i cívic de Bocairent per mantenir el seu dinamisme” en paraules del portaveu socialista.

En el capítol d’inversions, cultura, educació i esport seguiran comptant amb el mateix volum pressupostari. A més, els comptes de l’Ajuntament de Bocairent per al 2017 preveuen 15.000 euros per a l’habilitació d’una bebeteca i 6.500 euros per a l’espai jove així com 12.000 euros per a arreglar el sostre de la cooperativa agrícola.


El pressupost de la residència de la 3a edat constata l’augment de les places concertades amb la Generalitat Valenciana de les 24 actuals a les 38 previstes a partir de l’1 de juliol, referendat en els comptes autonòmics. D’aquesta forma, el centre assistencial comptarà durant el 2017 amb 720.573,12 euros, un 11,01% més que l’any previ, dels quals un 81,07% aniran destinats a despeses de personal per l’increment de la plantilla amb dos auxiliars, la contractació d’un gerent en el segon semestre i la substitució de les vacances del fisioterapeuta. Amb el nou conveni amb el govern presidit pel socialista Ximo Puig, queda “garantit el futur del servei, circumstància que, sens dubte, beneficia les famílies dels residents actuals i futurs”, com va manifestar l’alcalde Josep-Vicent Ferre.