Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimarts, 7 de juny del 2016

Festivitat de sant Antoni de Pàdua

L'Ajuntament de Bocairent col·labora amb les festes de totes les ermites i barris del poble en la mesura de les nostres possibilitats i de les peticions dels organitzadors: neteja de l'entorn, adequació de les infrastructures, actuació d'una banda de música en alguns casos...
En cap cas, s'intervé en l'aspecte organitzatiu de la festa que és responsabilitat única i exclusiva de les juntes de cada ermita o barri. El mateix podem dir respecte dels programes d'anunci de cada festa.
Els propers 11 i 12 de juny se celebra la fira i festa de Sant Antoni, en la partida del Collao, i el portaveu de Compromís, Manel Delgado, ha arremetut de nou contra els socialistes perquè el programeta parla de "San Antonio" en castellà. És veritat que nosaltres haguérem preferit que s'utilitzara el nom del sant en valencià, com sempre s'ha fet a nivell popular, però són els majorals de la festa i els autors dels articles els que decideixen què i com s'escriu al programeta. Res té a veure l'Ajuntament. Sense anar més lluny, el saluda del batlle està escrit, com sempre, en valencià.
Per cert, en la llista de "Mayorales 2016" està la regidora i número 2 de la llista de Compromís Alicia Blasco Vañó. Potser siga ella la persona a qui el portaveu d'eixe grup podria demanar-li explicacions.

dimecres, 1 de juny del 2016

Bocairent rebaixa la contribució urbana al veïnat i fomenta l’establiment d’activitats econòmiques

El PSPV-PSOE aprova en solitari dedicar tres carrers a dones

El Ple de l’Ajuntament de Bocairent va aprovar aquest dimarts, 31 de maig, per unanimitat rebaixar l’impost de béns immobles (IBI) de naturalesa urbana de cara al 2017 a proposta del PSPV-PSOE. D’aquesta forma, el tipus passarà de 0,74 a 0,70 el que suposa encadenar dos davallades pràcticament consecutives després de l’ocorreguda el 2015 amb un descens acumulat del 12,5%.

Paral·lelament, la modificació de la contribució urbana incloïa també una bonificació del 50% durant quatre anys per a aquelles naus industrials de nova construcció situades en els polígons industrials de la localitat que registren una activitat econòmica. Per a l’alcalde Josep-Vicent Ferre, les propostes “persegueixen beneficiar el veïnat després de superar les tensions pressupostàries sofertes per l’Ajuntament en anys precedents i, al mateix temps, incentivar el teixit econòmic local”.

Igualment, la sessió ordinària de maig va refermar únicament amb el suport socialista la inclusió de tres noms de dones en la relació local de carrers. Així, les pintores Dorotea i Margarida Joanes, filles i col·laboradores del mestre Joan de Joanes; l’escriptora mística del s. XVIII Josepa Antònia Nebot, i la documentalista i llibertària Pilar Molina Beneyto estaran presents en breu als vials de Bocairent gràcies a la proposta de l’Alcaldia malgrat l’oposició de PP i Compromís que “van fer prevaldre la ideologia sobre els mèrits de les dones proposades excusant-se en el procediment seguit quan va ser exactament el mateix que el realitzat en el ple anterior per a la placeta del Lleó ibèric recolzada per unanimitat”, segons va explicar el portaveu socialista Xavier Molina.


En canvi, el consens sí va estar present en altres punts de l’ordre del dia com els canvis introduïts en l’ordenança de l’ecoparc municipal per adaptar-la a la normativa vigent o les inversions previstes en el Pla provincial d’obres i de serveis de la Diputació de València del 2016 que recull projectes plantejats per tots els grups municipals. Igualment, el suport va ser total al reglament per a la cessió de la trituradora municipal de restes agrícoles i forestals a particulars i a una modificació puntual de les ordenances de l’escola infantil municipal.

El PSPV-PSOE aprova en solitari dedicar tres carrers a dones

Compromís i PP voten en contra al·legant el procediment seguit quan va ser exactament el mateix que en el ple anterior va donar suport per unanimitat a la placeta del Lleó ibèric

Per segon ple municipal consecutiu, l’alcalde Josep-Vicent Ferre proposava un canvi en la denominació de carrers del nostre poble. En la sessió anterior, la denominació ‘Placeta del Lleó ibèric’ va comptar amb la unanimitat de tots els partits polítics mentre que en aquesta ocasió es plantejava dedicar tres carrers a dones:

1.     Les pintores Dorotea i Margarida Joanes (segles XVI-XVII, filles de Joan de Joanes): sobre les quals va aparèixer un article al programa de festes de Moros i cristians a sant Blai del 2015 i que la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de València està valorant dedicar-les un carrer a la ciutat.
2.    Josepa Antònia Nebot, monja agustina i escriptora mística (València, 1750 – Bocairent, 1773): una de les autores més citades en les bibliografies d’autors valencians i de dones escriptores i compta amb un carrer dedicat a Bétera.
3.     Pilar Molina Beneyto, documentalista i llibertària (Bocairent, 1949 – València, 2008): activista polifacètica que ja va rebre el reconeixement del nostre poble durant la Setmana de la dona del 2009 amb una afluència notable de veïnes i de veïns.

La proposta va ser aprovada únicament gràcies als vots del PSPV-PSOE ja que PP i Compromís van votar en contra “al destacar més la ideologia de les dones plantejades que els seus mèrits per comptar amb un carrer a Bocairent”, segons el portaveu socialista, Xavier Molina, “una circumstància que no s’haguera donat si hagueren sigut homes”. La justificació d’aquesta oposició va raure en el procediment seguit per al canvi de denominació, una circumstància que Molina va contraposar “ja que era exactament el mateix que el seguit en el ple anterior amb la placeta del Lleó ibèric”.


A continuació, deixem la documentació presentada al ple per l’Alcaldia que justifica els mèrits de les dones proposades.