Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

divendres, 4 de març del 2016

Informació sobre el ple municipal del 3 de març del 2016

1.- En la Comissió Informativa del 19 de novembre de 2015 es va presentar als representants dels grups polítics municipals l'informe de l'equip redactor del Pla General d'Ordenació Urbana a fi que l'estudiaren i, si ho creien convenient, es convocara una reunió amb l'equip redactor per a aclarir els aspectes que consideraren pertinents.

2.- Més de tres mesos després, ni el Partit Popular ni Compromís van demanar a l'equip de govern alguna reunió o aclariment, i en la Comissió Informativa del 25 de febrer del 2016 no van presentar cap suggeriment o proposta, sinó que es van limitar a abstenir-se en les 19 votacions realitzades, excepte en una en què una representat de Compromís va votar a favor de l'al·legació presentada pel seu portaveu.

3.- L'equip de govern ha escoltat i consensuat amb veïns i veïnes molts aspectes del futur Pla General, com, per exemple com a més significatius, l'eliminació de la Zona Industrial número 5 (“Mas del Xaquero”) , que es manté com a zona agrícola, o el “PRI de les Monges”, que es manté com ús cultural-religiós i zona verda privada, a més de reduir de manera significativa el sol urbanitzable urbà, tant industrial com residencial, per adequar el projecte a la realitat actual.

4.- L'anomenat PRI-1 respon a la voluntat de transformar, en un futur llunyà, una zona industrial on ara es mesclen habitatges i naus industrials en una zona residencial, de manera que en un futur les indústries se situen en els polígons industrials i s'evite el pas de camions pesants per l'interior de la població, millorant així la seguretat i la qualitat de vida dels veïns i veïnes.
Això no obstant, l'equip de govern ha donat diferents alternatives als habitants de la zona, a fi que mostren quina és la seua voluntat en el futur (mantenir-se com a industrial, passar a residencial...), de manera que si es produeix el canvi es puga fer de manera transitòria, pacífica i voluntària. Així mateix, durant tot el procés ha mantingut les reunions necessàries amb tots ells. De fet, una regidora de Compromís havia presentat una al·legació on mostrava la seua voluntat de passar automàticament el seu habitatge a zona residencial, la qual va ser aprovada amb els vots del PSPV-PSOE.

5.- La zona anomenada PRI-1 coincideix a grans trets amb el disseny que el mateix Partit Popular va presentar en el “Concert Previ” del Pla General, i el número de propietaris afectats que han manifestat la seua postura està al voltant de 35.


6.- L'abandonament del Ple, per part dels dos regidors del Partit Popular, proposta a la qual es van adherir els regidors de Compromís, no és altra cosa que una teatralització per a justificar la falta de propostes i suggeriments dels dos grups al Pla General durant aquesta fase de la tramitació.