Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

diumenge, 14 de juny del 2015

Josep-Vicent Ferre encara la tercera legislatura al front de l’Ajuntament

El candidat socialista obté set dels onze vots en l’elecció de l’Alcaldia

El ple de constitució de la nova corporació municipal de Bocairent celebrat dissabte passat, 13 de juny, va reelegir com a alcalde al candidat socialista, Josep-Vicent Ferre, per set dels onze vots emesos. El resultat va sorprendre tots els presents perquè el grup socialista compta amb sis regidories per la qual cosa Ferre va rebre “de forma inesperada” un suport d’un dels tres integrants de Compromís ja que el seu cap de llista va rebre únicament dos vots. Durant la seua intervenció posterior, el portaveu de la formació Manel Delgado no va donar detalls d’aquesta circumstància.

D’aquesta forma, Ferre encara la seua tercera legislatura consecutiva al front de la corporació municipal, una fita sense precedents en la democràcia bocairentina. En aquesta ocasió, l’alcalde socialista estarà acompanyat per Noelia Vañó, que integra el projecte de Ferre des dels seus inicis, i per altres quatre membres que s’incorporen de nou com són José M. Beneyto, Begoña Perigüell, Xavi Molina i M. Luz Pascual.

Durant la seua intervenció, Josep-Vicent Ferre va agrair el suport rebut el 24 de maig passat que va permetre revalidar la majoria absoluta aconseguida fa quatre anys al mateix temps que apuntava “que som l’única força política local que ha obtingut un resultat millor en l’àmbit local que en l'autonòmic”, fet que atribuïa “a que es valora la nostra concepció de la política com la plasmació d’una voluntat de servei a les persones del poble”. Igualment, Ferre es va comprometre “a millorar” perquè “la pèrdua de vots respecte a les eleccions anteriors significa que de ben segur ens hem equivocat en alguns aspectes, o que no hem sabut explicar bé i de manera convincent determinades actuacions i decisions. o que hem estat insensibles a peticions i a desitjos que no hem sabut articular”. Al mateix temps, el reelegit alcalde va apuntar a la necessitat de “gestionar per a tots els bocairentins i les bocairentines i escoltar amb atenció els suggeriments i les propostes de tots aquells que han optat per donar suport a altres opcions polítiques”.

Ferre també va encoratjar els nous regidors a portar endavant el treball municipal amb les paraules de Pablo Iglesias “sou socialistes no per a estimar en silenci les vostres idees ni per a recrear-vos amb la seua grandesa i amb l’esperit de justícia que les anima, sinó per a dur-les a totes les parts”. Així mateix, Josep-Vicent Ferre es va emocionar especialment al acomiadar-se dels seus companys en la legislatura anterior –Josep M. Molina, Carmen López, Òlga Vanyó, Paqui Cabanes i Toni Santonja– als quals va agrair “el vostre treball, la vostra lleialtat, el vostre compromís i la vostra amistat”.

Per a la nova legislatura, Ferre va sol·licitar la col·laboració de Compromís i del Partit popular “en el treball comú per millorar el nostre poble” per la qual cosa va anunciar que “volem encetar noves línies d’actuació que li donen més protagonisme als grups de l’oposició com poden ser, entre d’altres, l’assistència i la participació dels portaveus en les reunions de la junta de govern, la integració en el Patronat de la residència de la 3a edat o la representació en els nous consells municipals que es pretenen crear”. De fet, el candidat socialista va apostar per “acordar noves maneres de treballar que garantisquen en el nostre Ajuntament una participació major de tots, si bé amb el convenciment que això sols serà possible amb una major dedicació i amb una voluntat ferma de posar els interessos de la majoria dels bocairentins i de les bocairentines per davant dels particulars”.

Respecte de la nova situació generada a la Generalitat, Ferre va desitjar “que els nous rectors siguen capaços de mantenir i, si cal, d'engrandir eixa il·lusió col·lectiva de canvi que es va manifestar el 24 de maig passat”. No obstant això, el reelegit alcalde va advertir que “independentment del color polític de cadascú, les nostres reivindicacions i la nostra defensa de Bocairent serà implacable i continua, com hem fet en els huit anys anteriors”.

Precisament, el portaveu socialista, Xavier Molina, durant el seu discurs ja havia advertit que aquesta línia reivindicativa serà una constant amb els dos compromisos adquirits en campanya al front com són la construcció de l'aulari d'infantil del CEIP Lluís Vives i l'augment de les places públiques de la residència de la 3a  edat perquè “Bocairent és el nostre únic objectiu”. Aquest principi formava part de la relació esmentada per Molina que marcaran la gestió del PSPV-PSOE en aquesta nova legislatura.

Així també va assenyalar una concepció instrumental de la política per la qual “l'entenem com un instrument per a millorar la vida de les persones” per a donar resposta “als anhels de xiquets, de joves, d'adults i de persones grans”. Un altre punt fonamental assenyalat pel portaveu socialista va ser la reivindicació de “la política com a espai de diàleg i d'intercanvi d'idees” ja que, “l'Ajuntament ha de bastir aliances i sumar esforços a l'hora de construir el nostre poble”.


En definitiva, tant el portaveu socialista com l'alcalde van corroborar que “l'honestedat, la honradesa i la responsabilitat van a continuar essent l'eix de l'actuació de tots els regidors i de totes les regidores del nostre Ajuntament”. D'aquesta forma, ambdós marcaven la continuïtat entre l'etapa anterior i la iniciada dissabte passat amb Josep-Vicent Ferre al front de nou, per tercera legislatura consecutiva.