Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dilluns, 24 de desembre del 2012

El PP aprova que la Mancomunitat de la Vall s’integre en el Consorci de residus que duplicarà la taxa del fem


El ple de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida va aprovar divendres passat, amb els vots a favor del PP i de Gent de l’Olleria (GdO) la proposta d'adhesió dels 34 municipis de la comarca al Consorci de residus. Esta integració  va ser rebutjada per PSPV, Copromís, EU i UCiD, criticant que, l’adhesió suposarà que els veïns pagaran a partir de 2013 un 90% més de taxa de fem. A més l’entrada al Consorci suposarà la supressió el Pla de Minimització de Residus que presta la Mancomunitat amb qu,e fins a l’últim dia del mandat de l’anterior president comarcal, Filiberto Tortosa, assegurava que s'anava a mantindre, però amb els recels de l'oposició que ara s’han vist confirmats.
El vot de qualitat del president, Juan Puchades (PP), va permetre als populars traure avant la proposta d’adhesió, però que compta amb l’oposició de la capital comarcal, Ontinyent, així com altres municipis populosos com Albaida Bocairent (governats per Compromís i PSPV).
La comarca de la Vall d’Albaida gestiona des de fa més d’una dècada els seus propis residus mitjançant un pla pioner en matèria d’eliminació de residus que és previ al de la Generalitat. La companyia preveu la recollida de la brossa i la construcció d’una planta dimensionada a les necessitats de la comarca, que està pendent d’autorització per la conselleria. Malgrat tenir resolta la gestió de la seua brossa amb un pla propi, la pressió de l’adreça del PP pot fer que els 34 municipis de la comarca, amb prop de 100.000 habitants, passen a pagar fins a un 90% més pel servei en 2013 si, finalment, es veuen obligats a integrar-se en el Consorci de l’àrea de gestió 2, adjudicat a una UTE de la qual forma part FCC i que impulsen la Generalitat i la Diputació.
Després de la sessió del ple de l’ens comarcal, celebrada a Castelló de Rugat, el secretari general del PSPV de la Vall d’Albaida i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va subratllar que: “Hui és un mal dia per als veïns de la Vall d’Albaida, siga el que siga el desenllaç d’aquest conflicte. El PP ha decidit trencar el consens comarcal i vendre la Mancomunitat, que tants anys i esforç ha costat alçar, als interessos del seu partit. Els alcaldes i regidors del PP haurien d’explicar als seus veïns que amb el seu vot van a obligar-los a pagar el doble pel fem”“La batalla no ha fet més que començar i no anem a consentir que un partit com el PP acabe amb el nostre dret a gestionar el nostre propi fem i a un preu raonable“. 
Els socialistes ja han manifestat que el president Puchades podria estar cometent un delicte de prevaricació si s’integren els 34 municipis en el Consorci, ja que la Mancomunitat no té la potestat per a incloure als ajuntaments, sinó que han de ser aquests en els seus plens els que han d’aprovar la inclusió en l’ens supracomarcal.
Polèmica votació
Al principi, la majoria absoluta del PP i el suport dels independents de l’Olleria, no feia presagiar que el president haguera d’exercir el seu vot de qualitat. Però en el PP, que es va negar al fet que la votació es fera en secret per temor a una fugida massiva de vots, es va produir la deserció de dos representants: l’alcalde de Bufali, on la Mancomunitat volia instal·lar la seua pròpia planta, es va abstenir, mentre que el representant del PP del Palomar no va acudir i va delegar el seu vot en l’alcalde, el socialista Jordi Vila.
Aquestes dues desercions modificaven la correlació de forces i, en teoria, donaven la majoria absoluta a l’esquerra (34 a 33). No obstant açò, la negativa de la presidència a admetre que votara el nou representant d’Ontinyent, el tinent-alcalde, Josep Francés (Compromís), en substitució de Filiberto TortosaPP, va desembocar en un empat que va trencar el president, del PP.
La votació, a curt termini, deixa oberta la porta a una possible impugnació del ple, però a mitjà termini demostra que les majories en la mancomunitat podrien canviar i l’esquerra podria acabar unint-se per a passar a controlar l’ens comarcal per a evitar que el Consorci passe a gestionar el fem.
A la fractura política que ha forçat el PP la Vall d’Albaida pot unir-se en les pròximes setmanes l’empresarial, atès que l’empresa que posseeix el servei de la Mancomunitat, RECISAs’oposa “frontalment” a integrar-se en el Consorci o a ser indemnitzats: “nosaltres volem que ens deixen treballar i desenvolupar el pla de residus”, ha postil·lat un portaveu de la compañía adjudicatària del Pla de Minimització.
Els treballadors de l’empresa RECISA, han anunciat que convocaran una vaga indefinida en el servei després de Nadal per la situació d’impagament salarial que estan patint.

(Notícia de http://comarcalia.info/)