Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimecres, 24 d’octubre del 2012

El Popular Filiberto Tortosa dimiteix com a president de la Mancomunitat entre les polèmiques del fem


Filiberto Tortosa anunciarà esta vesprada la seua dimissió com a president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida després de més de cinc anys al capdavant de l’ens comarcal i enmig de les polèmiques de l’augment de la taxa del fem i de la destitució de Lina Insa
El substitut de Tortosa al capdavant de la Mancomunitat serà Juan Antonio Puchades, decisió que es va prendre anit en la reunió comarcal del PP a Atzenta d’Albaida, però de forma interina fins que es faça el ple de presa de possessió del també alcalde popular de Benigànim assumirà la direcció la vicepresidenta, l’alcaldessa d’Alfarrasí Rosalina Vidal.
Esta dimissió de Tortosa es produeix dies després de que el regidor del PP, junt amb altres sis companys del grup municipal d‘Ontinyentcessaren a l’ex alcaldessa Lina Insa com a portaveu per posar-lo a ell com a nou portaveu. Però a més a més esta dimissió es produeix enmig de la polèmica generada per l’imminent augment de la taxa del fem als veïns de la comarca denunciada per l’oposició per la no aplicació del Pla de Minimització de la Vall d’Albaida que gestionava la Mancomunitat. Així cal recordar que les forces progressistes van permetre la presidència de Tortosa afirmant que calia que un dels pilars fonamentals de la legislatura havia de ser l’execució d’este Pla de Minimització.
Però a més també cal recordar que el relleu es durà a terme en un moment en el que les mancomunitats han de lluitar per a no desaparèixer, com té intenció de fer el Govern Central. A més des de l’oposició també s’ha qüestionat la gestió econòmica de Tortosa criticant que s’ha incrementat el deute de l’ens comarcal.

INFORMA: http://comarcalia.info/

El PSPV de la Vall repartirà díptics informatius denunciant que el Consorci duplicarà la taxa del fem


El PSPV de la Vall d’Albaida impulsarà una campanya per informar als veïns de les conseqüències de la nova taxa del fem que s’originarà per la posada en marxa el nou Consorci de Residus. El portaveu socialista a la Mancomunitat, Josep-Vicent Ferre, i la representant del partit a la Junta de Govern, Eva Tormo, asseguren que la taxa està imposada pel PP i doblarà a les famílies la quantitat a pagar per la gestió de residus.
Expliquen que amb el Consorci, impulsat pel PP, provocarà que haurem de pagar el doble per un servei que ara ens costa la meitat, i el PP, que presideix el nou Consorci responsable del tractament de la brossa i la Mancomunitat de Municipis encara no ens ha explicat per què, destacava Ferre.
El també alcalde de Bocairent recordava que la Mancomunitat, va aprovar en l’any 1999, amb un president socialista, un Pla de Residus que contemplava l’autogestió del fem a la comarca, i des d’aleshores és la pròpia Mancomunitat qui s’encarrega de la recollida i el tractament del fem a la comarca. Cobrant els Ajuntaments una taxa única als veïns per a pagar a la Mancomunitat el servei oferit, taxa que fixa cada municipi i que costa a les famílies entre 50 i 90 euros explica Ferre.
Ara, el Consorci, creat per la Llei de Residus aprovada pel PP, s’encarregarà del tractament del fem imposant obligatòriament una nova taxa anual de 85 euros, aproximadament, per usuari, però sols pel tractament del fem. Josep-Vicent Ferre explicava que esta taxa començarà a cobrar-se a partir del segon semestre del 2012, i a més, els Ajuntaments hauran de pagar, com fins ara, la recollida del fem, de manera que els veïns i veïnes hauran de pagar 2 taxes: una al Consorci per un servei que no ha prestat fins ara, i una altra a la Mancomunitat, per la recollida i tractament del fem, amb la qual cosa el preu del fem en tots els pobles serà més del doble, el que considerem que és un abús, i més en els temps que estem vivint, exposava.
Eva Tormo recordava per la seua part que la gent ha de saber que l’únic responsable d’aquesta pujada és el PP, que governa la Generalitat, la Diputació i la Mancomunitat, que presideix elConsorci, i que s’ha negat a respectar el model actual de gestió de residus de la Vall d’Albaida, un model eficient, ecològic i més barat per als veïns i veïnes, destacava.
D’esta manera, els socialistes han preparat uns díptics als quals s’informarà a la ciutadania que la gestió del PP pot dur a què els veïns i veïnes paguen, a partir d’enguany, dos rebuts del fem i que es multiplique el preu, perquè la gent ha de saber què és el que va a passar i per què, afegia Eva Tormo. La representant dels socialistes insistia en reclamar que en el PP no posen per davant els interessos partidistes i deixen a la Vall d’Albaida dur endavant el Pla de Minimització, perquè si no passarem a pagar el doble pel mateix servei.
Josep-Vicent Ferre concloïa puntualitzant que el Consorci ha començat una campanya a alguns pobles on diuen que no s’està fent res de nou, que simplement el que hi havia en un rebut ara estarà en dos. El que no diuen és que el preu que suposarà això als ciutadans serà el doble, quan a la Vall d’Albaida ja es prestava el servei amb el Pla de Minimització des de fa anys, i per això els socialistes anem a oposar-se i seguirem reivindicant un tractament especial per a la comarca.

INFORMA: http://comarcalia.info/

dijous, 18 d’octubre del 2012

El PSPV i Joves Socialistes de Bocairent mostren el seu suport a la vaga de hui:


La permanent de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE ha aprovat una resolució donant suport a la convocatòria de vaga realitzada per CEAPA el dia de hui, per exigir a Rajoy i Fabra que aturen este conjunt de mesures i retiren el projecte de Llei de reforma educativa que suposarà un clar retrocés per a l’educació.

Estem davant del pitjor inici de curs de la democràcia. S’ha incrementat el nombre d’alumnes per aula, s’ha reduït el nombre de professors, s’han retallat les beques de menjador, les de transport i les ajudes per a llibres de text. S’han incrementat les taxes universitàries i s’han endurit les condicions per tenir beca.

Per si tot això fora poc, el Govern de Fabra està donant suport a la contrareforma educativa anunciada pel pitjor ministre d’educació de la democràcia que suposarà més fracàs escolar, més abandonament i una pitjor preparació dels nostres joves per al seu futur.

Davant aquests atacs a l’educació que estan portant a terme els governs del PP, tant a l'Estat Espanyol com al País Valencià, els estudiants i la Confederació d’Associacions de mares i pares d’alumnes (CEAPA) han convocat diferents actes per a esta setmana que culminen hui, amb la primera Vaga de Famílies.

És la primera vegada en la història que les famílies criden a una vaga, perquè estan preocupats per l’educació dels seus fills, perquè estan convençuts que l’aplicació d’estes mesures provocarà una disminució del nombre d’estudiants en els diferents nivells del sistema educatiu, incrementarà les xifres de fracàs escolar i abandonament escolar prematur.

Des del PSPV anem a adoptar totes les iniciatives necessàries per aturar este continu atac que està rebent l’educació i volem transmetre el nostre més ferm suport a l’alumnat, a les famílies i al professorat que gràcies a la seva professionalitat i dedicació estan esmorteint els efectes d’una política educativa que va a arruïnar el present i el futur del País Valencià. 

Per això aquesta vesprada anirem des de Bociarent a València a la Plaça del sant Agustí.

divendres, 5 d’octubre del 2012

Celebracions del 9 d'octubre a Bocairent

El 9 d'octubre és la Diada Nacional del País Valencià i es commemora l'entrada a la ciutat de València de les tropes catalanoaragoneses comandades pel rei Jaume I l'any 1238.
Des de que el PSPV va guanyar les eleccions a Bocairent el 2007, el nostre poble ha recuperat les celebracions de caràcter local del 9 d'octubre, en les quals es celebra el  naixement del Poble Valencià i que es realitzen a tot el país des de fa segles.
A continuació teniu totes les activitat que s'han programat des de l'Ajuntament de Bocairent per a aquest any 2012. És per això, que volem agraïr a totes les associacions, col·laboradors, patrocinadors, funcionaris, regidors i veïns que heu col·laborat en aquesta festa i animem a tot el poble de Bocairent a que participe en les següents activitats:


Divendres 05 d'octubre:
  • TALLER JUVENIL: “Expressió corporal i ritme”. Al bar de la Joventut, de 18.00 a 20.00 hores
  • CONFERÈNCIA:  “Els nous reptes de la indústria valenciana”. A la Sala Joan de Joanes a les 20 hores, a càrrec de Vicent Soler, degà de la Universitat de València.                                                                                
Dissabte 06 d'octubre:
  • CONCERT: A càrrec de la U. M. d’Aielo i la S. M. Vila de Bocairent. Al Teatre Avenida a les 19.30 hores.
  • ESPAI DE POESIA: A la Cafeteria Esglai a les 20.00 hores.
Diumenge 07 d'octubre
  • GIMCANA INFANTIL: “Jocs olímpics”, a càrrec de Diferevents, al parc de la Derrota de 11:00 a 13:00 hores.                                 
  • LLIURAMENT DE PREMIS: XI Concurs de Pintura Joan de Joanes, a la Sala Joan de Joanes a les 12.00 hores. L’exposició estarà oberta fins al 21 d’octubre.                          
  • CONTACONTES: “El forn de les històries”, per Rafa el Barreter. A la Plaça de l’Ajuntament a les 18.30 hores.                          
Dilluns 08 d'octubre
  • GALA DELS PREMIS 9 D’OCTUBRE. Al Teatre Avenida a les 20.00 hores. Premi individual: Antonio Castelló Botella i Premi col·lectiu: Associació Unió Musical Bocairent. Comptarem amb l’espectacle musical “Ovidenques”, a càrrec del grup El Diluvi.
  • SOPAR DE GERMANOR. A l'hotel l’Estació a les 22.00 hores. Preu: 21 euros. Inscripcions a l’Ajuntament (tel. 96 235 00 14) abans del divendres 5 d’octubre.                                                               
Dimarts 09 d'octubre  
  • XOCOLATADA. Per a les xiquetes i els xiquets, al col·legi Lluís Vives a les 11.00 hores                          
  • PASSACARRER. A càrrec dels xirimiters i tabaleters de l’Aljub, des del col·legi fins a la plaça de l’Ajuntament a les 12.00 hores                                                             
  • LECTURA INFANTIL. A càrrec de l’alumnat del CEIP Lluís Vivesa la plaça de l’Ajuntament a les 12.30 hores.
  • RASPALL. Partida dels equips locals al carrer Azorín a les 17.00 hores.
Dissabte 20 d'octubre


SENDERISME. Ruta pels vestigis dels nostres avantpassats. Eixida des de la plaça de l’Ajuntament a les 9.00 hores. L’activitat té un recorregut de 10 km i 4 hores de durada.   
                                  
Dissabte i diumenge 20 i 21 d'octubre


VII FIRA DE COMERÇ BOCAIRENT                 
                                                                      
Diumenge 28 d'octubre
ESPECTACLE DE La COMPANYIA POT DE PLOM (XAVI CASTILLO). A benefici d’ADIEM. Al Teatre Avenida a les 19.00 hores. Preu de l'entrada: 15 euros. Venda d’entrades al CRIS Ontinyent (tel. 96 291 60 27 – carrer Sant Ignasi, n. 38 baix) i a la Tourist Info Bocairent (tel. 96 290 50 62 ­– plaça de l’Ajuntament, n. 2).

dimecres, 3 d’octubre del 2012

El canvi de gestió de residus pot incrementar la taxa del fem fins un 90% a Bocairent.


L'alcalde de Bocairent i President del PSPV de la Vall d'Albaida, Josep-Vicent Ferre i Domínguez, ha alertat que amb el canvi en la gestió dels residus impulsat per la Conselleria de Medi Ambient incrementarà fins el 90% en el rebut del fem a Bocairent
Aquest canvi serà responsabilitat del President de la MancomunitatFiliberto Tortosa (del PP), per donar suport amb el seu silenci l’augment de la pressió fiscal als ciutadans.
Fins ara, amb la gestió dels ajuntaments i la Mancomunitat, es venia a pagar al voltant de 80 euros anuals pel rebut unificat del fem. Ara, amb el pas al Consorci de Residus impulsat pel PP a la Generalitat, haurem de pagar els mateixos 80 euros a l’ajuntament (que es el cost del Pla de Minimització de la Vall d’Albaida), i afegir altres 73 per al tractament, eliminació i transport que cobrarà el consorci directament amb una nova taxa.
Des del PSPV recordem que la Consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, es va reunir amb representants de l’ens comarcal al mes de juny, a la qual es va parlar d’una moratòria de l’entrada en vigor de la nova taxa, que no s’ha produït, per la qual cosa es manté el període transitori, i que pot suposar que en qualsevol moment els habitants de Bocairent es troben amb que han d’assumir un augment al pagament del rebut del fem. 
És per això, que anem a insistir i demanar al President de la Mancomunitat que signe l’autorització a Recisa per construir la planta de reciclatge prevista en el Pla de Minimització, que inicie els tràmits per posar en marxa l’ordenança per cobrar directament als veïns el servei abans que ho faça el Consorci. D’una altra banda també demanem que presente una renúncia formal de la Mancomunitat a pertànyer al Consorci.

Periodistes holandesos i belgues promocionaran Bocairent com a destinació turística


Periodistes holandesos i belgues han fet unviatge de premsa especialitzada en turisme (‘press trip’) per les localitats de Bocairent i Fontanars dels Alforins. La iniciativa, organitzada pel Patronat Provincial de Turisme, la Conselleria i Turespaña, es va desenvolupar de dimecres a divenres i també van passar per Cofrents i Requena.
Amb esta visita els periodistes van conèixer els principals productes turístics d’estes localitats d’interior, a través d’un programa d’activitats que abarcaven gastronomia, termalisme, rutes turístiques, enoturisme, etc.
Els dies 26 i 27 de setembre, els periodistes van gaudir d’un recorregut turístic per Bocairent i cellers de Fontanars dels Alforins i van conèixer l’oferta hotelera i gastronòmica de la zona.
Esta ‘press trip’ o viatge de premsa s’emmarca en un conjunt d’accions promocionals de turisme que duu a terme el Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar per a promocionar la província de València, en els mercats internacionals, durant 2012.