Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

divendres, 13 de gener del 2012

Els comerciants de Bocairent presenten dissabte la ‘Targeta I+’ i faran el Sorteig de Nadal

L‘Agrupació de Comerciants i Serveis (ACIS) de Bocairent presentarà el dissabte 14 de gener la ‘Targeta I+ Bocairent’, iniciativa destinada a incentivar la compra i a fidelitzar als clients. Esta presentació en societat es farà a les 17,30h a l’Hotel l’Estació, acte en el que també es farà el sorteig de la campanya de nadal.
En este sorteig ACIS repartirà premis per valor de 2.000 euros entre els clients dels comerços i serveis en una campanya que ha coptat amb el patrocini conjunt d’ACIS Bocairent i la Caixa, a més de la col·laboració de ll'Ajuntament. En concret se sortejarà un premi de 1.000 euros i 10 de 100 euros entre tots aquells que hagen realitzat les seues compres en els comerços bocairentins.
Pel que fa a la Targeta I+ esta proposta ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Bocairent i l’empresa local Euromoda. Esta targeta permetrà als consumidors acumular descomptes en cadascuna de les tendes associades de manera que podran fer-los efectius en la següent compra o acumular-los. Matisen els botiguers que “que no es tracta de descomptes globals, sinó per cada tenda, açò és, la rebaixa acumulada en un establiment no servirà per a un altre”.
Els clients es podran donar d’alta en qualsevol comerç associat emplenant un formulari i a través d’internet es podran consultar els descomptes acumulats.

Comunicat de l'Alcalde sobre la Residència Sagrat Cor de Jesús

Estimats veïns i veïnes:
Davant dels rumors que estan produïnt-se sobre un possible tancament de la Residència de la 3ª Edat a causa de les dificultats econòmiques per les quals atravessa aquesta entitat, és el meu deure, com a alcalde i com a President del Patronat que la gestiona, donar les oportunes explicacions per tal de tranquilitzar els usuaris i familiars, els treballadors i totes les persones que senten com a pròpia la nostra Residència.
El 7 de març de 2011, i després d’unes obres de rehabilitació importants, es va tornar a obrir la Residència, amb una capacitat total de 40 usuaris, dels quals 20 ocupen places lliures i 20 concertades amb la Generalitat Valenciana, que és la que determina quines persones ocupen eixes places de conveni. En l’actualitat la Residència està plena al 100% i compta amb peticions en llista d’espera. Podem afirmar, per tant, que el futur està garantit quant a sol•licituds i satisfacció de l’usuari amb el servei.
Tancat l’exercici 2011, la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana encara no ha realitzat cap ingrés corresponent a eixa anualitat i déu a la Residència la quantitat real de 174.633 euros, corresponents a equipament (6.000) i abonament de la part corresponent de les places concertades (168.633). A més, encara està pendent de pagar-nos una quantitat llaugerament superior a 120.000 euros de l’obra realitzada.
A pesar d’aquest important deute, l’Ajuntament pot garantir la continuitat de la Residència. A hores d’ara, s’han abonat completament els sous dels treballadors de l’any 2011, així com els pagaments a Hisenda i Seguretat Social. Això no obstant, la Residència té deutes amb els proveïdors, que van pagant-se de forma paulatina. També, des de l’Ajuntament està gestionant-se amb els bancs la subscripció d’una pòlissa de crèdit que permeta estar al dia i superar la difícil situació econòmica a què ens ha abocat el retard en els pagaments de la Generalitat Valenciana.
Estem fent i farem tot el que estiga en les nostres mans per solucionar la situació. Els usuaris, familiars i treballadors poden estar tranquils. També els proveïdors poden estar segurs que complirem els nostres compromisos. Gràcies a tots per la comprensió mostrada en tot moment. El futur i millora de la Residència és i serà una prioritat de la nostra acció de govern.


Josep-Vicent Ferre Domínguez. Batle.

dilluns, 2 de gener del 2012

Bocairent canviarà el nom del Carrer de Vicente Blasco Ibáñez i tornarà a la denominació que va tenir fins l’acabament de la Guerra Civil: Carrer del Diputat Josep Joaquim Castelló

Bocairent commemorarà el segon centenari de la Constitució de 1812 recuperant el nom del carrer dedicat al polític Josep Joaquim Castelló, bocairentí nascut a la localitat en 1747 i que va ser diputat de les Corts de Cadis, parlament liberal que durant la Guerra del Francés va promulgar la primera constitució espanyola.

Amb esta recuperació del nom que va proposar el propi alcalde Josep-Vicent Ferre, per la qual cosa el vial que fins ara estava dedicat a Vicente Blasco Ibáñez, tornarà a la denominació que va tenir fins l'acabament de la Guerra Civil.

Josep Joaquim Castelló està considerat com un liberal moderat i un defensor del principi modern de la separació de poders. A més, va exercir com a professor de filosofia de la Universitat de València i com a geògraf, destacant entre les seues obres 'Descripción geográfica del reyno de Valencia formada por corregimientos' considerada un precedent de l'obra del botànicJosep Cavanilles de qui era amic.

Cal recordar que en el seu segon discurs d'investidura, l'alcalde, va fer referència a la intervenció del diputat a les Corts de Cadis i va afirmar que "200 anys després, reivindiquem per a la política el que Castelló defensava per a l'administració, és a dir, la separació dels corruptes i la defensa de tots aquells que ens esforcem a fer de la política un art noble, digne i responsable, que es plantege com a finalitat primordial la de procurar el bé comú de tots els ciutadans i ciutadanes".

L'Ajuntament de Bocairent té previst organitzar al llarg de l'any tota una sèrie d'activitats que servisquen per commemorar la Constitució del 1812 i per celebrar la participació d'un dels seus veïns en l'esdeveniment.