Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dijous, 29 de setembre del 2011

Premis 9 d'octubre

Damià Mollà i el Centre Excursionista de Bocairent seran guardonats amb els Premis 9 d’Octubre de Bocairent que es lliuraran en la gala que tindrà lloc el pròxim divendres 7 d’octubre al Teatre Avenida. Amb una ambientació musical que anirà a càrrec de la cantant Neus Ferri i del pianista Pau Ortolà que oferiran l’espectacle‘Sensacions’; a continuació, tindrà lloc un sopar de germanor a l’Hotel l’Estació.

El sociòleg Damià Mollà ha sigut l’escollit en el premi individual, reconeixent-li una llarga trajectòria en el món acadèmic, polític, social i cultural valencià marcada pel compromís amb la seua terra “entre la utopia i la realitat”. De les seues obres destaca ‘De impura natione: el valencianisme, un joc de poder’ que va obtenir elPremi Joan Fuster d’assaig el 1986 i on, junt a Eduard Mira, planteja una tercera via per al valencianisme polític; igualment, Bocairent també ha estat freqüentment als seus escrits amb un interés especial per confrontar l’horta i la muntanya tèxtil. Cal recordar també que recentment Mollà va donar a la Biblioteca Municipal de Bocairent la seua col·lecció particular formada per més de 2.500 volums, creant-se així també una sala que du el seu nom.

Pel que fa al premi col·lectiu este ha anat a parar al Centre Excursionista, justament en l’any del seu50 aniversari com una secció del Patronat de la joventut obrera de la mà de Marcel·lí Sempere i de Miguel Cantó; posteriorment, el 1963 començaria el seu devenir autònom. L’associació ha desenvolupat una important tasca cultural, especialment destacable en el tardofranquisme; així, fites com el concert de Raimon, l’organització del4t Aplec de la joventut del País Valencià –finalment prohibit per “ordre governativa”–, la impartició de cursos de valencià o les actuacions de diferents cantautors contribuïren a la dinamització delBocairent de l’època. Els èxits tant en diferents campanyes d’espeleologia com en l’ascens a alguns dels cims més importants de muntanya, la contribució per a la creació del Museu Arqueològic Municipal o la defensa de la natura són altres mèrits adduïts per a rebre la distinció amb que la localitat celebra el 9 d’Octubre.