Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dijous, 30 d’abril del 2009

El govern central continua invertint en Bocairent

El govern central destina més de 370.000 € per a la millora de 122 habitatges a Bocairent
La subvenció, emmarcada en el Pla Estatal de Vivenda i Rehabilitació, permetrà ocupar 23 treballadors

122 famílies de Bocairent veuran millorades les seues condicions de vida gràcies al Pla Estatal de Vivenda i Rehabilitació 2009-2012 integrat en el Pla E del Govern d’Espanya per a la dinamització de l’economia i de l’ocupació. Aquest serà el nombre de llars beneficiats per la subvenció de 374.806 € concedida; que permetrà sufragar el 80% del cost total de la substitució de la coberta i de la canalització d’aigües pluvials de la popularment coneguda com “Cooperativa d’habitatges de Bekirent” formada per nou blocs situats als carrers de València i de Banyeres de Mariola. El 20% restant l’assumiran els propietaris d’aquestos immobles construïts entre 1974 i 1976 per a la classe treballadora en una ambiciosa iniciativa d’expansió a la part nova del municipi.

Amb aquesta intervenció, s’avançarà en la seguretat i l’estanquitat dels edificis, alhora que s’evitaran les filtracions d’aigua que es produeixen en l’actualitat; finalment, un tercer objectiu és canalitzar de manera adequada les aigües pluvials. Una vegada obtinguda la qualificació provisional, l’Ajuntament de Bocairent, com a ens gestor de l’ajuda, remetrà en un mes el projecte tècnic definitiu i la documentació complementària per a que les obres puguen començar abans del pròxim 20 de setembre com a molt tard.

La proposta és una de les 29 seleccionades (de 17 poblacions) dels més de 600 presentats a tota la Comunitat Valenciana dins d’aquest programa que pretén “millorar la seguretat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica d’edificis de vivendes amb més de quinze anys d’antiguitat”. El procés de selecció l’ha dut a terme la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda. Bocairent ha estat un dels municipis que ha rebut major quantia i dels pocs de les comarques centrals beneficiats (amb Onil i Banyeres de Mariola –poble veí que amb un nombre d’habitants lleugerament superior ha obtingut 50.000 €–). Alacant, Alaquàs, Albal, les Alcubles, Algemesí, Castelló de la Plana, Elda, Elx, Oriola, Paterna, Picanya, Santa Pola, Silla i València són les altres localitats incloses.

La selecció del projecte presentat pel consistori és “una gran alegria” en paraules de l’alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, “ja que ajudarà a dur endavant una ambiciosa rehabilitació que millorarà la qualitat de vida d’un nombre considerable de famílies”. El primer edil també ressalta altres dos qüestions rellevants: per una banda, sense l’ajuda econòmica de l’Estat aquesta actuació no es podria concretar “atès l’estatus socioeconòmic dels seus habitants majoritàriament treballadors però també jubilats i aturats”; i per un altre costat, “pot ser un factor més que actue com a revulsiu i injecció per a l’economia local; així, segons l’estudi de l’arquitecte municipal faran falta 23 treballadors directes per a la seua realització”.

Pla E a Bocairent

D’aquesta forma, el Pla E continua beneficiant àmpliament Bocairent ja que aquesta quantitat (374.806 €) se suma als 786.536 € aportats pel Fons Estatal d’Inversió Local per a la realització de huit projectes i els 299.712,74 € destinats al condicionament hidràulic del Barranc de la Canaleta. Així, el govern central porta destinats 1.461.054,74 € sols en inversions del Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació; el que suposa afegir un 58% addicional al pressupost municipal.

La rehabilitació de la residència: un altre compromís complit


La rehabilitació de la residència compta amb una inversió de més d’1.300.000 €

El consens de tots els partits polítics, referendat en una sessió extraordinària del Ple Municipal el passat 23 d’abril, va donar llum verda a un projecte llargament anhelat per la ciutadania de Bocairent com és la rehabilitació de la Residència del Sagrat Cor de Jesús, dependent d’un Patronat municipal, amb un cost total de 1.300.506,50 €. Sens dubte, es tracta d’una de les intervencions més necessàries per al benestar d’usuaris i de familiars de persones majors i dependents ja que suposarà millorar les actuals condicions, ampliar el nombre de places i adaptar-se totalment a la normativa legal vigent el que, paral·lelament, permetrà optar a més subvencions per pagar la seua estança.

Tots els portaveus va coincidir en ressaltar la importància de l’actuació que estarà finançada en un 70% –és a dir, 915.436 €– pel Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana. Per la seua part, l’Ajuntament de Bocairent aportarà la resta (concretament, 385.070,50 €) amb fons propis i subvencions d’altres entitats gràcies a gestions que ja s’estan realitzant.

La millora del riu Clarià al seu pas per Bocairent suposa 300.000 € del Pla E


El delegat del Govern, Ricardo Peralta, presenta el programa a empresaris, representants sindicals i polítics de la Vall d’Albaida

El delegat del Govern, Ricardo Peralta, ha visitat aquest dimecres, 1 d’abril, Bocairent per presentar el Pla E a empresaris, representants sindicals i polítics de la Vall d’Albaida i per donar a conèixer una de les seues concrecions com és la millora del riu Clarià al seu pas per la localitat. En primer lloc, Peralta ha explicat detalladament el Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació a una ampla representació dels sectors econòmics de la comarca que omplien la Sala “Joan de Joanes” de la Casa de la Joventut; entre els que es trobaven els alcaldes i alcaldesses de Montaverner, Belén Esteve; Atzeneta d’Albaida, José H. Descals; el Palomar, Jordi Vila; i Carrícola, Susana Cháfer.

A continuació, el primer edil de Bocairent, Josep Vicent Ferre; el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues; i el director de l’actuació, Tomás Nebot, han explicat als nombrosos veïns congregats el “condicionament hidràulic del Barranc de la Canaleta” amb una inversió de 299.712,74 € inclosa dins del Projecte de millora de l’estat ecològic dels rius i rambles del Xúquer a la Comunitat Valenciana pertanyent al Pla E. Les obres, que ja han començat, està previst que estiguen concloses en quatre o cinc mesos; en tot cas, no es retardaran més enllà del mes de novembre.

Els treballs tenen com a objectiu “evitar inundacions” i “integrar l’espai en el conjunt de recursos paisatgístics i naturals del poble per apropar-lo als seus habitants”. En concret, hi haurà, en primer lloc, una “millora hidràulica, ambiental i paisatgística de l’entorn”; així com una adequació social i la seua integració en el conjunt del municipi mitjançant el traçat d’una senda de 600 m i la instal·lació de mobiliari urbà i una passarel·la de vianants que unisca les dos riberes; i, finalment, es rehabilitaran brolladors i fonts com la del Borreguet o la de la Teula.