Benvinguts al bloc del PSPV Bocairent

Benvinguts al bloc de l'Agrupació Local de Bocairent del PSPV. Des d'aquest blog volem fer arribar a tots els bocairentins/es les notícies, idees, opinions i fotos que es promouen dins del partit. Aixi mateix donem la benvinguda a totes aquelles persones que vulguen col·laborar amb nosaltres aportant idees i comentaris.

dimecres, 30 de maig del 2007

El PSPV-PSOE guanya les eleccions a Bocairent

Amb 1.358 vots (42.68%) aconsegueix ser la primera força política local i supera tots els seus registres anteriors en qualsevol comicis
El PSPV-PSOE de Bocairent va obtenir diumenge 1.358 vots que corresponen a un 42.68% dels sufragis. D’aquesta forma es va situar com la força més votada (a sols 148 paperetes de la majoria absoluta) superant al PP (1.256 vots i un 39.47%). Un fet que no es produïa des de 1983 a unes eleccions locals. La distribució de regidors, no obstant, iguala ambdós partits amb 5 representants cadascun i 1 per al Bloc (355 sufragis, un 11.16%). Les altres dos forces que concorrien a les eleccions (EU i AIB) s’han quedat fora del consistori al rebre 76 i 75 vots respectivament (menys del 2.5%).
Altres dades palesen el recolzament rebut per la candidatura encapçalada per Josep Vicent Ferre Domínguez: respecte a 2003 s’ha incrementat en 567 paperetes en valors absoluts (un 71.68% més) i en un 18.48% en comparació amb el 25.5% sobre el total dels vots de fa quatre anys. A banda, són els millors resultats per al PSPV-PSOE en qualsevol procés electoral en democràcia: superant fins i tot a les eleccions generals de 1982 (42.6% i 1.286 sufragis) amb la càrrega simbòlica que comportaren.
Per un altre costat, el PSPV-PSOE compta amb 347 vots més (11.15%) a Bocairent que per a la Generalitat; mentre que la candidatura del PP local ha sofert un efecte contrari: ha rebut 373 paperetes menys (-11.34%) que a les eleccions autonòmiques.
Ara el PSPV-PSOE té previst analitzar els resultats al llarg d’aquesta setmana amb la responsabilitat rebuda per a dur endavant el canvi que ha demanat l’electorat i que necessita Bocairent.

divendres, 25 de maig del 2007

El PSPV-PSOE agraeix el suport rebut durant la campanya electoral

Una carta del candidat a l’alcaldia, Josep Vicent Ferre Domínguez, i les deu bases que particularitzen el projecte socialista intenten mobilitzar la participació dels electors

Diumenge, 3765 votants estan cridats a elegir el pròxim consistori de Bocairent. A tots ells, Josep Vicent Ferre Domínguez fa una “crida a la participació” en un “moment transcendental per al nostre poble”; en el seu escrit incideix especialment en els joves “als que van a exercir el vot per primera vegada i als que ja ho han fet en alguna ocasió, per a què no deixen passar l’oportunitat de manifestar la seua opció” i “en els desencantats i en els escèptics” per a no permetre “que una minoria decidisca el futur del nostre poble”.
En la carta que posa punt i final a la campanya electoral, Ferre Domínguez agraeix “el tracte que ens heu donat a les persones que formen part de la candidatura del Partit Socialista” que espera correspondre, en cas d’assumir el govern municipal, “amb el nostre treball diari i compromís per Bocairent”. Per això demana el vot al Partit Socialista: “per la renovació necessària dels polítics del nostre poble i per a l’aparició d’una forma nova de fer política municipal més participativa i propera als ciutadans”; assumint el compromís de garantir “un urbanisme no especulador; una preocupació constant per les persones i els col•lectius; i una aposta decidida per millorar les condicions educatives, socials, assistencials i culturals del nostre poble”.
Aquestes propostes es concreten en deu bases que marquen el punt de partida del projecte socialista per a Bocairent, amb la finalitat, tal com estableix el darrer aspecte, “de tornar a estar orgulloses i orgullosos del nostre poble”. Els deu apartats completen el text dirigit a tots els veïns de la localitat abans de la jornada de reflexió de dissabte.
Per una altra banda, el Partit Socialista ha preparat un gran equip de persones per a seguir el transcórrer de la jornada electoral. Així, estarà representat per catorze interventors (el màxim legal per a les set meses de votacions) i tres apoderats.

dimecres, 23 de maig del 2007

“BOCAIRENT 750”, ALTRA OPORTUNIDAT PERDUDA

L’11 de març de 2006 es va complir el 750 aniversari de l'atorgament de la Carta de poblament de Bocairent, document real que dóna fe de la seua incorporació a la cultura i civilització cristiana. Durant un any l'Ajuntament, amb la col•laboració d'una Comissió constituïda a l’efecte, ha realitzat una sèrie d'actes per a celebrar l'esdeveniment, però els nostres presagis, anunciats en altre article fa més d'un any, lamentablement s’han complit.
Dèiem llavors que la commemoració els havia agafat despistats i sense idees; una succinta anàlisi de tot el realitzat no fa més que confirmar-ho. Indubtablement, s'han realitzat activitats, però la majoria han estat les mateixes que en qualsevol altra anualitat, amb la novetat d'afegir en el fullet publicitari el logotip creat per a la celebració. Per altra banda, l'activitat “estrella”, un cicle de conferències de caràcter històric -en la qual se’n va incloure també una sobre la SIDA-, no va tenir un fil conductor, i va combinar algunes bones lliçons, amb altres bastant lamentables, la selecció de les quals només es justifica per les opcions ideològiques dels conferenciants.
D'altra banda, l'esdeveniment ha passat quasi desapercebut. Així, per exemple, no s'han realitzat activitats per a l’alumnat del Col•legi de Primària i de l'Institut, que els ajudaren a conèixer la història del seu poble i a estimar-lo més i millor; no s'ha organitzat cap acte extraordinari que haja servit perquè tots els bocairentins i bocairentines en l'esdeveniment, i perquè la nostra població fóra visitada de manera massiva per persones de fora; no s'ha organitzat cap fòrum de debat o reflexió sobre el futur, en el qual la memòria del passat fóra el motiu per a pensar el Bocairent del segle XXI. En resum, concerts, exposicions, les citades xarrades i poc més.

Per tot això, s'ha perdut una oportunitat immillorable, doncs els regidors populars i els seus socis no han tingut la voluntat de fer d'aquesta commemoració una fita important per al nostre poble. Assabentats per casualitat, pocs dies abans de la data commemorativa, que feia 750 anys que s'havia atorgat la nostra Carta de poblament, no els va quedar més remei que cobrir l'expedient, però ho han fet sense il•lusió, ganes ni convicció. I el poc positiu cal agrair-lo al treball desinteressat dels membres de la Comissió, de qui es podria dir allò de “ què bons vassalls, si tingueren bon senyor”.

Com no podia ser d'altra forma, la celebració va acabar un any després quasi com va començar, sense que ningú s'assabentara, i de fet el passat 11 de març no es va organitzar absolutament res. Com trist testimoniatge del festeig només queden, penjats en els edificis municipals, els pendons creats a aquest efecte, que encara no s'han molestat a retirar, i que romanen polsosos, descolorids, lànguids..., com reflectint l'última agonia de l'actual govern municipal. I com colofó del despropòsit i l'engany, en el mes d'abril, ja amb la perspectiva de les pròximes eleccions, s'ha publicat i repartit gratuïtament als veïns un llibre i un DVD, que s'anuncia com una memòria del realitzat; ara bé, si s'analitza amb cert deteniment el seu heterogeni contingut, que inclou fets que gens tenen a veure amb l’efemèride, com, per exemple, algunes inauguracions, s'endevina fàcilment que el seu objectiu és altre: ser part de la campanya electoral del Partit Popular i el seu alcalde-candidat, però, això sí, no pagada amb els fons propis, sinó amb diners públics de tots els bocairentins i valencians. No cabia altre final més trist.

Josep-Vicent Ferre Domínguez.

dissabte, 19 de maig del 2007

El PSPV-PSOE de Bocairent presenta el seu programa electoral davant d’un nombrós públic

Aquest dijous 17 de maig, el PSPV-PSOE va fer la presentació del seu programa municipal de cara als comicis del 27 de maig. L’acte es va celebrar a la Cafeteria Esglai i va comptar amb la presència de més de un centenar de persones, que van omplir el recinte fins a la porta.
La primera intervenció va estar a càrrec de Josep Ma Molina, secretari general de l’agrupació local i número dos de la candidatura socialista, que va explicar les propostes d’infraestructures i d’economia. Destacant la redacció d’un Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i un projecte ambiciós i mai plantejat a Bocairent: “la reconversió del curs del riu Clarià al seu pas pel cas urbà en zona verda i d’esplai, oberta a la població”.
A continuació, la número tres de la llista socialista, Noelia Vañó, va acostar als assistents el contingut més social del programa electoral: cultura i festes (com un dels punts amb més propostes: 13); joventut (5); educació (10); esports (7); serveis socials, sanitat i dona (9); i informació i participació ciutadana (6). La instal·lació de gespa artificial en el camp de futbol”, la col·laboració amb totes es associacions culturals del poble i la potenciació de les seues activitats i la millora dels serveis socials són alguns dels principals compromisos de la candidatura del PSPV-PSOE de Bocairent.
El candidat a l’alcaldia, Josep Vicent Ferre Domínguez, va fer la tercera al·locució. En ella, va destacar la renovació quasi completa de la llista local respecte a fa quatre anys (sols repeteix l’actual secretari general) havent complit així el desig de canvi dels bocairentins que volien noves persones per a la gestió municipal. També va destacar el gran nombre de gent involucrat al projecte per ell encapçalat; a la qual cosa s’ha d’afegir “el bon ambient d’il·lusió i de treball que permet aventurar la solució a les fractures que sempre ha arrastrat el partit a nivell local”.
Després d’assegurar que “cal un referent clar per a l’esquerra a Bocairent” va apostar perquè “eixe referent ha de ser el PSPV-PSOE”. A més, va encoratjar els presents a participar i mobilitzar al màxim l’electorat i a votar “en clau local i autonòmica”: pensant en els aspectes més pròxims al ciutadà més enllà dels temes
tractats a nivell general.
Ferre Domínguez va continuar apostant pels joves de Bocairent i per la seua formació: “han de ser els enginyers i els tècnics que en un futur demanaran les empreses” al mateix temps que agraïa als nous empresaris locals, amb els quals s’ha reunit darrerament, els seus esforços per impulsar la modernització del teixit industrial bocairentí.
Al parlar sobre el programa municipal va destacar el consens en la seua aprovació, el recollir propostes d’un gran nombre d’associacions i de col·lectius locals, i el partir de 10 bases (recollides al blog creat expressament com a mitjà de comunicació amb els veïns: pspv-bocairent.blogspot.com) per a recuperar l’orgull i l’estima dels veïns pel seu poble. A banda de les 105 mesures que el componen, Ferre Domínguez es va oferir a consensuar amb tots els ciutadans i els partits polítics els projectes que no ha de capitalitzar “cap força política”, entre els quals va assenyalar el PGOU (a abordar de forma consensuada i amb el coneixement de tots els ciutadans), “el disseny i l’execució de la Residència de la 3a Edat que es mereixen els nostres majors” o l’actuació municipal respecte el Convent de les Monges Agustines; per a la qual cosa el PSPV-PSOE és el millor posicionat.
Una vegada finalitzades les intervencions, es va servir un vi d’honor. Moment que els presents van aprofitar per comentar el projecte del PSPV-PSOE per a Bocairent.

dimecres, 16 de maig del 2007

El PSPV de Bocairent presenta a l'Esglai el programa electoral.

El dijous 17 de Maig a les 20:00h, el PSPV de Bocairent presentarà oficialment a la cafeteria Esglai el programa electoral per a la legislatura 2007-2011. Aquest programa realitzat pel conjunt de l'agrupació local del partit, recull les propostes més adients per a portar endavant un projecte de futur per a Bocairent. El programa, serà presentat pel candidat Josep V. Ferre i Dominguez junt amb Josep Molina, cap de llista i segón a la llista respectivament. Des del PSPV es convida a tot el poble de Bocairent a presenciar l'acte, seguidament es servirà un vi d'honor.

dissabte, 12 de maig del 2007

El PSPV inicia la campanya electoral

Únic partit que participa en la tradicional enganxada de cartells del primer dia de campanya.
Aquest divendres 11 de maig a les 0.00 h., el PSPV-PSOE de Bocairent va iniciar la seua campanya electoral. Així, es va procedir a l’enganxada i a la col·locació de cartells en els llocs assignats i en diferents fanals de la població, de forma respectuosa amb l’entorn i fàcils de retirar després del 27 de maig. En aquest tradicional acte d’obertura de campanya sols van participar els membres i els simpatitzats de la candidatura socialista en gran nombre a pesar de ser un dia laborable, ja que la resta de partits no van acudir a cobrir els espais a ells destinats.
A més, el PSPV-PSOE està fent aplegar als ciutadans de Bocairent una carta de presentació de la llista que concorre a les eleccions i del seu candidat, Josep Vicent Ferre Domínguez: “hem fet una aposta decidida per la renovació i per la incorporació a la política municipal d’hòmens i dones que no havien participat encara en el que hauria de ser una noble dedicació: la de servir al seu poble”.
Aquesta reflexió sorgeix després d’assumir que la darrera ha sigut una “legislatura convulsa” on la política local “s’ha vist immersa en una sèrie de fets lamentables”. Per això, es manifesta “una voluntat ferma de dedicar els millors anys de la nostra vida a treballar pel nostre poble”.
Finalment, Ferre Domínguez, en la seua primera aparició en la vida política local –ha sigut, no obstant, president de la Filà de Contrabandistes, ha escrit nombrosos articles sobre història i cultura local i a més ha publicat dos llibres sobre diferents aspectes de Bocairent–, fa un repàs als seus darrers anys “amb una dilatada experiència com a gestor de la cosa pública” ja que ha sigut huit anys director d’institut i tretze inspector d’educació.
El pròxim esdeveniment de campanya serà el proper dijous 17 de maig, quan a les 20.00 h., es farà la presentació del programa municipal a l’Hotel L’Estació seguida d’un vi d’honor, en un acte que està obert a tota la població.

dimarts, 8 de maig del 2007

10 Bases per a un projecte del PSPV a Bocairent.

1.-Farem una gestió modèlica, participativa, eficaç i transparent per recuperar la confiança dels veïns en els gestors municipals.
2.-Encapçalarem un model urbanístic de poble integral i global, assumit per la majoria dels habitants, que actue com a referent i fil conductor de les decisions polítiques.
3.-Defensarem els trets característics del nostre territori: la riquesa mediambiental; la singularitat del Barri Medieval; i el patrimoni urbà, artístic i natural.
4.-Potenciarem l'activitat industrial i impulsarem la modernització definitiva del nostre poble.
5.-Farem de Bocairent un poble de referència de les Comarques Centrals Valencianes, cita ineludible del turisme d'interior.
6.-Bocairent no ha de ser sols per a treballar o visitar-lo, sinó fonamentalment un poble per a viure: cal forjar serveis i prendre iniciatives socials i econòmiques que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.
7.-Augmentarem la quantitat i la qualitat dels espais públics del nostre terme municipal.
8.-Impulsarem les activitats culturals, educatives i esportives, com a elements vertebradors de la socialització i el progrés de tots els bocairentins i les bocairentines.
9.-Ens comprometem a estar pendents dels xicotets detalls, aparentment sense importància, però que amb una ràpida solució milloren el dia a dia dels veïns.
10.-En definitiva, tornarem a estar orgulloses i orgullosos del nostre poble, de la nostra identitat cultural, de la nostra gent i de la nostra manera de viure.

dilluns, 7 de maig del 2007

Llista del PSPV -PSOE a Bocairent.


EN JOSEP VICENT FERRE DOMINGUEZ
EN JOSEP MARIA MOLINA MOLINA
NA NOELIA VAÑO SANCHIS
NA CARMEN LOPEZ GOMEZ
N'OLGA VANYO VANYO
N'ANTONIO GISBERT SOLBES
N'ANGELS MARIA VAÑO ENGUIX
N'ANTONIO SANTONJA BENEYTO
EN RAMON MOLINA ALCARAZ
NA JOSEFA BODI BELDA
EN LEANDRO SANTONJA GISBERT

Suplents

EN ROBERT ASENSIO VAÑO
NA MARIA CARMEN GIMENO ALBERO
EN VICENTE SILVESTRE GARRIGOS